Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Järva barn

Habiliteringscenter Järva barn är en del av Habilitering & Hälsa som tillhör Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi erbjuder insatser till barn 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar så som autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt flerfunktionsnedsättning.

Vill du vara en del av ett härligt gäng och skapa de bästa förutsättningarna för barn att klara sin vardag?

Nu söker vi en arbetsterapeut med kompetens inom autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning. Du får arbeta i ett intressant och brett arbetsområde och samarbeta tvärprofessionellt i team tillsammans med arbetsterapeut, kurator, psykolog, specialpedagog, logoped och fysioterapeut. Vår mottagning vänder sig till barn boende i Järva stadsdel och Sundbybergs kommun. Vi sitter i stora och ljusa lokaler, centralt belägna vid Möllan i Rinkeby.

Om tjänsten:

Arbetsuppgifterna består av ett brett spektrum av arbetsterapeutiska insatser. I rollen ingår att sprida kunskap till föräldrar och nätverk om stöd för att patienten ska klara sina aktiviteter i det dagliga livet. I arbetet ingår funktionsbedömningar, kartläggningar, upprättande av vårdplaner, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel inklusive högteknologiska hjälpmedel inom området kognitivt stöd, ge råd och stöd om bostadsanpassning. Som en del i arbetet förekommer också konsultation och kunskapsöverföring till personal i den enskildes närmiljö. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet.

Hos oss erbjuds du ett kollegialt stöd och god kompetensutveckling genom kontinuerlig fortbildning. Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kompetens inom autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning samt hjälpmedel inom kognitivt stöd.

Du är en person som är initiativtagande och engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Du har god datorvana. Hos oss behöver du ha förmågan att kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier på din enhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillsvidareanställning, heltid

Sista ansökningsdag 6/6-24

Frågor om tjänsten: enhetschef Emma Söderbäck 08-123 353 40

Facklig kontakt:

Martin Johansson

Telefon 08- 123 356 46

Mail martin.2.johansson@regionstockholm.se

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrig information: 

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3162
Kontakt
  • Emma Söderbäck, 08-12335340
Facklig företrädare
  • Martin Johansson, 08-12335646
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb