Karolinska Universitetssjukhuset, Säkerhet och Kris & katastrofmedicinsk beredskap

Vill du vara en del av Karolinska Universitetssjukhuset och bidra till att vara bäst på det svåra? Som Säkerhetsstrateg har du en väsentlig roll för att säkerställa vår organisations trygghet och effektivitet. Med fokus på strategiska och operativa insatser är du en viktig länk för att upprätthålla vår höga standard och säkerställa kontinuiteten i vår verksamhet

Du erbjuds

 • En möjlighet att tillämpa och utveckla dina erfarenheter och kunskaper när vi anpassar organisationen till förändrade säkerhetspolitiska bedömningar och lagkrav.  
 • En central roll i att säkra och skydda K:s anställda, verksamheter, tillgångar och varumärke.     

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om Säkerhet och Kris & katastrofmedicinsk beredskap

Den försämrade omvärldssituationen innebär nya säkerhets- och säkerhetspolitiska bedömningar. Som ett led i det arbetet anpassar nu Karolinska Universitetssjukhuset sin organisation inom Säkerhet och Kris & katastrofmedicinsk beredskap för att möta en förändrad omvärld, lagkrav och de krav på specifik kompetens som detta för med sig. Säkerhetsarbetet inom kritisk infrastruktur behöver prioriteras under lång tid framöver. Verksamheten bedrivs på sjukhusen i Solna och Huddinge samt vid behov på satelliterna. Möjlighet till distansarbete finns om arbetet medger det, men huvudprincipen är att vara synlig och tillgänglig på arbetet. Du ska vara bosatt i Stockholm.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna inkluderar både strategiska och operativa insatser, och kräver förmåga att hantera olika organisatoriska aspekter. I rollen kommer du, bland annat, att bidra till utvecklingen och implementeringen av styrande dokument, analysera incidenter för att skapa beslutsunderlag samt utveckla arbetet inom hot & våld-området.

Du förväntas arbeta med det systematiska säkerhetsarbetet för att säkerställa långsiktiga och effektiva åtgärder på alla nivåer, inklusive att följa regionens gemensamma ledningsprocess. Din roll är avgörande för att integrera säkerhetsaspekter i sjukhusets processer, och du förväntas samarbeta nära interna och externa parter.

Du förväntas även representera Karolinska i olika arbetsgrupper och implementera bästa praxis. Att balansera mellan verksamhetens krav och säkerhetsaspekter är en viktig del av ditt arbete, där du förväntas presentera lösningar och underlag för beslut. Detta kräver både uthållighet och förmåga att behålla fokus över tid.

Exempel på centrala ansvarsområden:

 • Inrikta, driva, följa upp samt samordna säkerhetsarbetet. Detta omfattar alla områden som bidrar till K:s skydd
 • Utveckla och förvalta styrande dokument
 • Förbättra incidentrapportering- och hantering
 • Omvärldsbevakning och utredningsarbete
 • Driva ett systematiskt arbete med att utveckla processer
 • Projektledning
 • Analysarbete för att skapa beslutsunderlag och presentationer

Tjänsten är placerad på enheten Säkerhet och Kris & katastrofmedicinsk beredskap inom Rättskansliet, där du rapporterar till Säkerhetschefen/enhetschefen.

Vi söker

En erfaren och engagerad person med dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva säkerhetsfrågor på hög nivå i stora organisationer. Din tidigare erfarenhet och kompetens är avgörande för att säkerställa en effektiv hantering av säkerhetsfrågor och för att möta de utmaningar som vår verksamhet står inför.

Du bör ha god kommunikationsförmåga på engelska och är bekväm med att arbeta i en miljö med allt fler internationella inslag. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och förståelse för politiskt styrda organisationer är värdefullt. Om du har arbetat i privat sektor, ser vi gärna att det har varit i personalintensiva organisationer. Du är en person som hittar balansen mellan verksamhet och säkerhet genom att vara ett starkt stöd för verksamheten.

Vi värdesätter personliga egenskaper som integritet, självständighet och förmåga att anpassa sig till föränderliga arbetsmiljöer. Du har en förmåga att presentera välstrukturerade lösningar och beslutsunderlag samt att integrera arbetet både internt och externt. Du behöver ha en förståelse för sjukhusets komplexa arbetsmiljö och arbetsordning.

Vi söker dig som är redo att ta ansvar för vår kritiska infrastruktur och driva säkerhetsarbetet till nästa nivå. Du bör vara drivande och leveransinriktad med dokumenterad förmåga att identifiera utmaningar och föreslå lösningar. Vi vill se en kort startsträcka och kräver därför lång och bred erfarenhet inom berörda områden.

Kvalifikationer

Krav:

 • Akademisk examen inom relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Dokumenterad och praktisk erfarenhet av den bredd av arbetsuppgifter som utförs vid en säkerhetsavdelning i en stor och komplex organisation.
 • Förståelse för arbete inom offentlig sektor och för att driva säkerhetsarbete i politiskt styrda organisationer.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av att bygga och arbeta med professionella nätverk.
 • Vara bekväm i utbildnings- och presentationssammanhang.
 • Strukturerad, välorganiserad och duktig tvåvägskommunikatör.
 • God förmåga att använda engelska som arbetsspråk, i såväl tal som skrift.
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande:

 • Formella kunskaper från studier inom området såsom diplomerad säkerhetschef/säkerhetsskyddschef, CPP-certifiering (ASIS) eller motsvarande.
 • Erfarenhet av arbete inom sjukvården och förståelse för dess komplexa miljö.
 • Erfarenhet från internationell verksamhet, helst personalintensiva företag.

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer sker fortlöpande, så sök gärna så snart som möjligt. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning. För denna tjänst ställs krav på svenskt medborgarskap.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är en personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna/Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2551
Kontakt
 • Håkan Borgström, hakan.borgstrom@regionstockholm.se
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-18

Tillbaka till lediga jobb