Karolinska Universitetssjukhuset

Annonsen är förkortad, för att se hela annonstexten vänligen besök www.karolinska.se (Lediga jobb).

Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra. Vi går till jobbet varje dag för att ta vården framåt för i morgon.

Om verksamheten

Ortopeden är en av specialistavdelningarna inom Omvårdnadsområdet Solna, Tema Akut och reparativ medicin i Solna. Hit kommer patienter som har behov av en högspecialiserad vård relaterat till exempelvis rygg, sarkom och artrodes. Enheten vårdar också en del akutortopediska patienter då detta ingår i de patientflöden som finns inom omvårdnadsområdet. Genom vårt arbete bidrar vi till att patienterna får en bättre livskvalitet. Enheten hjälper många patienter varje vecka och den förväntade vårdtiden är i snitt tre–fyra dygn.

Om tjänsten


Som omvårdnadschef (OVC) leder du arbetet tillsammans med en till kollega i samledarskap. Ett samledarskap där du och din kollega delar på ansvar och mandat för verksamheten. Fördelarna med samledarskap är många, däribland fördelning av arbetsuppgifter, ett ständigt närvarande bollplank och ett komplement till det egna ledarskapet.

Som OVC har du en verksamhetsnära och operativ roll där du både leder och deltar i det kliniska arbetet. Din kliniska arbetstid förväntas ligga på 40%. Vi tror på ett närvarande ledarskap därför är vi OVC med ute på golvet, stöttar och ger trygghet när det behövs. Stort fokus ligger naturligtvis på patienterna och på hur vi jobbar för att ge dem den bästa vården. Allt handlar om; vad får patienten ut av det här? Det är otroligt berikande att få arbeta på det sättet.

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Detta innebär att du tillsammans med din kollega bland annat ansvarar för:

 • Arbetsmiljö - säkrar att lagar, förordningar och avtal följs och förväntas arbeta systematiskt med arbetsmiljön. Tillsammans säkrar ni rutiner för att upprätthålla en hållbar arbetsplats, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.
 • Rekrytering av personal - säkerställa rätt kompetens och bemanning för att skapa goda förutsättningar för medarbetare och deras arbetsmiljö.
 • Produktionsresultat – ni delar på ansvaret för enhetens produktion.
 • Ekonomi - i nära samarbete med controller ansvarar ni för kostnadsutvecklingen på enheten.

Vi erbjuder

Vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du ingår i ett sammanhang och får stöd att klara av uppdraget och utveckla ditt ledarskap. Vi erbjuder också en arbetsmiljö där goda idéer fångas upp och ett stöd i att driva arbetet framåt.

Vi söker dig som

 • är en handlingskraftig och inspirerande ledare med förmåga att entusiasmera och utveckla medarbetare, både idag och i vår resa till framtidens sjukvård. Dvs att leda i en omfattande förändring.
 • har förmåga att se helheten är genuint nyfiken på lärande och vill skapa förutsättningar för medarbetare att utveckla omvårdnaden kring den ortopediske patienten.
 • är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam har kunskap och förmåga att skapa god arbetsmiljö.
 • agerar föredömligt, visar genuin personlig omtanke och värme.
 • vill leda i ett samledarskap och vill verka och nå mål genom team.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer

Vi söker två omvårdnadschefer och ser gärna att den ena är legitimerad sjuksköterska och den andra är en undersköterska med godkänd utbildningsnivå. Gemensamt för sökande är ett genuint driv i att leda och bidra till utvecklingen av framtidens vård. Samt en vilja att utveckla sig i sin roll som ledare och chef.

Sjuksköterska:

 • Utbildningsnivå motsvarande minst kandidatexamen inom omvårdnad. Vi ser det som meriterande om du har en magisterexamen.
 • Erfarenhet av lednings- och förbättringsarbete eller personalansvar är meriterande.

Undersköterska

 • Utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning.
 • Undersköterska med mångårig erfarenhet av akutsjukvård och kirurgisk eller ortopedisk vård.
 • Dokumenterad erfarenhet från tex bemanningsassistentarbete och/eller samordnare eller ansvarsområde
 • Meriterande är roller som vårdplatskoordinator

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du efter ansökningstidens slut att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm (Solna)
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3095
Kontakt
 • Katarina Meijers, 08-12380081
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-28
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb