Psykiatrisk avdelning 31 Nacka

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård.

Vår sjuksköterskegrupp önskar fler kollegor!

Vi söker dig som är nyfiken på psykiatrin men som samtidigt vill ha en fot kvar inom det somatiska. Hit kan du söka om du är nyexaminerad sjuksköterska som vill utveckla en bred kompetens inom vårdyrket, eller som erfaren sjuksköterska med inställning att fortsätta vilja lära och dela med sig av sin kunskap.

Inom äldrepsykiatri lägger vi stort fokus på bemötande. Vi vill skapa en lugn, trygg och säker miljö för vår patientgrupp och där har du som sjuksköterska en viktig roll. Både som stöttepelare genom modellen ”ett samtal om dagen” där vi under dagen fångar upp patientens behov och tankar. Men också som brygga mellan olika vårdprofessioner. På Avd 31 jobbar du nära en erfaren skötargrupp, överläkare, sjukgymnast, Kurator och arbetsterapeut. Allt för att hjälpa våra patienter på bästa sätt!Om oss på avdelning 31 Nacka sjukhus

Psykiatrisk avdelning 31 är en äldrepsykiatrisk akutvårdsavdelning inom heldygnsvården som i dagsläget har 16 vårdplatser. På avdelning arbetar vi med psykiatrisk omvårdnad, stöd och behandling till äldre personer som har olika psykiatriska diagnoser. Vården inbegriper periodvis basal omvårdnad för flera patienter. Patienterna vårdas frivilligt eller under tvång hos oss. Personalgruppen på avdelning har arbetat länge tillsammans och vi sätter stort värde vid en positiv hållning i arbetet!

Verksamheten är utvecklad för att underlätta kontakten mellan patient, familj- och närstående, kommun/socialtjänst och öppenvårdsmottagningar. I det dagliga arbetet strävar vi alltid efter att tillämpa ett personcentrerat arbetssätt med patientens individuella behov i fokus.
Vi betonar värdet av evidensbaserad diagnostik och behandling. För att säkerställa kvalitet och jämlik vård vägleds arbetet av vårdprocesserna inom SLSO psykiatri. 

Arbetsplatsen ligger i Nacka sjukhus intill Ektorps centrum med goda kommunikationer samt nära till natursköna Nyckelviken och Långsjön. Vi har ett nära samarbete med våra syskonavdelningar, fem till antalet, som finns i samma byggnad. 

Ditt arbete som sjuksköterska

Som sjuksköterska på avdelningen har du en arbetsledande funktion gällande den psykiatriska och somatiska omvårdnaden. Du har även kontakt med vårdgrannar och närstående. Du arbetar med arbetsuppgifter i form av medicinutdelning och dokumentation i journalsystemet TakeCare.

Våra förväntningar på dig

Vi letar efter dig som växer i samarbete med andra, som har en förmåga att möta patienter med psykisk ohälsa och vill vara med och utveckla avdelning. Du är flexibel i arbetet med en positiv grundinställning. Du har en empatisk förmåga som speglas i en nyfikenhet och öppenhet för nya människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Vidare ställer vi krav på att du är legitimerad sjuksköterska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid, dag- och kvällsschema. Vi arbetar två helger av fem.

Vi erbjuder möjlighet att arbeta på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling. Vi har en arbetsmiljö med tydliga roller och ett multiprofessionellt teamarbete för att våra patienter ska få en god, säker och jämlik vård.

Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5 000 kr i årligt friskvårdsbidrag.


Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. 

Vi ser så fram emot att få träffa dig och visa mer av vår verksamhet på avdelning 31.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1075
Kontakt
  • Eva-Lotta Melin, 08-12368657
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-07-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb