Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner

Välkommen att söka någon av våra sju PTP-placeringar på Karolinska Universitetssjukhuset!

Medicinsk psykologi erbjuder dig som PTP-psykolog en bred och allsidig tjänstgöring. Oavsett placering inom verksamheten kommer du under PTP-året att få erfarenhet av arbete inom sjukhusets olika områden samt erfarenhet av såväl behandling som neuropsykologiska utredningar. Vi eftersträvar att du under PTP-året ska fördjupa dina kliniska kunskaper inom psykologrollen med stort fokus på praktiskt psykologarbete.  

Du erbjuds

  • Möjlighet till samarbete och kunskapsutbyte i en dynamisk miljö med över 60 psykologer och sex PTP-psykologer på sjukhuset.
  • Nära samarbete med andra yrkesgrupper för att förbättra vården för patienterna vid Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Verksamheten bedrivs enligt evidensbaserad psykologisk praktik med fokus på kontinuerlig utveckling och kvalitetssäkring, vilket ger dig som PTP-psykolog möjlighet att lära, växa och aktivt bidra till förbättringar under din tjänstgöring.

Självklart får du också ta del av våra generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder dig.

Om tjänsten

Som PTP-psykolog har du din huvudsakliga placering inom en av de tre sektioner och mottagningar som finns inom Medicinsk psykologi: (1) Beteendemedicin; digitala mottagningen, behandlingsarbete för vuxna, eller barn och ungdomar; (2) Neuropsykologi barn; och (3) Neuropsykologi vuxna. 

Inom ramen för verksamhetens utbildningsuppdrag tas såväl auskultanter som kandidater emot från olika psykologutbildningar. Som PTP-psykolog är du med och handleder dessa studenter. Därtill erbjuds möjligheten att arbeta med handledning och konsultation för personalgrupper inom sjukvården. 

Som verksam PTP-psykolog på sjukhuset arbetar du nära andra yrkesgrupper i den interprofessionella vård som erbjuds patienterna vid Karolinska Universitetssjukhuset. Du utbyter kunskap med andra professioner och bidrar med din specifika kompetens för att vi gemensamt ska kunna utveckla den bästa möjliga vården för våra patienter.  

Om verksamheterna 

Behandling vuxna/barn och ungdom 
Vid Sektion Beteendemedicin möter vi barn, ungdomar och vuxna som får sin vård och behandling vid Karolinska Universitetssjukhuset. Parallellt med sina symptom upplever vissa till exempel oro, ångest, rädsla och nedstämdhet på ett sådant sätt att det negativt påverkar deras möjligheter att fungera som de vill i sin vardag. Exempelvis erbjuder vi bedömning och behandling för barn och ungdomar med injektionsfobi eller långvarig smärta och vuxna med epilepsi eller cancersjukdom.  

Digitala mottagningen 
Som en del i sektion Beteendemedicin finns en mottagning för digital psykologisk behandling, där du blir del av ett sammansvetsat team på en mottagning i utvecklingsfas. De kliniska arbetsuppgifterna utgörs av digital bedömning och internetbaserad behandling. I dagsläget erbjuder vi bedömning och behandling för ungdomar med långvarig smärta och funktionella magbesvär samt vuxna med långvarig smärta och som varit med om ett fysiskt trauma. Du är också med i verksamhetsutvecklande aktiviteter och klinisk utveckling som bland annat rör behandling för vuxna med hjärtbesvär, barn med stickfobi och föräldrastöd för föräldrar till barn med diabetes. 

Neuropsykologiska utredningar barn 
Barnneuropsykologer, som arbetar inom den högspecialiserade barnsjukvården vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, utreder komplex neurologisk och utvecklingsrelaterad problematik hos barn med sällsynta somatiska grundsjukdomar och barnneurologiska tillstånd. De neuropsykologiska och neuropsykiatriska utredningarna genomförs ofta i team tillsammans med andra professioner, samt i förekommande fall utifrån uppföljningsprogram inom olika teman. Exempel på två patientgrupper som utreds i team är barn och unga med förvärvade hjärnskador, samt barn med neurologiska och somatiska tillstånd med samtidig neuropsykiatrisk frågeställning. 

Neuropsykologiska utredningar vuxna 
Inom sektionen för neuropsykologiska utredningar vuxna möter vi huvudsakligen personer med någon form av neurologisk diagnos eller symtom från centrala nervsystemet. De neuropsykologiska utredningarna genomförs i team på kognitiva mottagningarna i Solna och Huddinge där frågeställningen primärt är misstänkt demenssjukdom samt på slutenvårdsavdelning med fokus på neurologi och på egen mottagning för personer med neurologiska diagnoser såsom epilepsi, MS, ALS mfl. 

Vi söker dig som

  • Vill utvecklas kliniskt och bidra till sjukhusets uppdrag (vård, forskning, utbildning) 
  • Har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar. 
  • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. 
  • Arbetar bra tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Fullgjord psykologexamen  

Meriterande:

  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift 

Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård beaktas särskilt. 

Om rekryteringsprocessen 

För att din ansökan ska anses komplett ska den innehålla: 

  • CV 
  • Ett personligt brev (max 2/3 av en A4) i vilket du motiverar varför du har valt att söka PTP just hos oss, lyfter fram den erfarenhet du har som knyter an till tjänsten och beskriver hur du ser på din framtida karriär som psykolog. Undvik att skriva med information som inte är relevant för tjänsten, exempelvis familjeförhållanden och fritidsaktiviteter. 
  • Examensbevis alternativ utdrag ur Ladok som visar på hur du ligger till i din utbildning 

I samband med att du skickar in din ansökan kommer du att få ange om har specifika önskemål om att huvudsakligen arbeta med behandling (barn/vuxna), internetbehandling, eller neuropsykologiska utredningar av vuxna eller barn, samt om du har önskemål om att arbeta med någon specifik patient-/diagnosgrupp.

Intervjuer och återkoppling 
Urval och intervjuer sker några veckor efter ansökningsperiodens slutdatum och rekryteringen förväntas vara avslutad i slutet av april. 

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 7
Sysselsättningsgrad 100% med möjlighet till dialog om annan tjänstgöringsgrad
Ort Solna/Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1036
Kontakt
  • Linda Nordstrand, 072-5978951
Facklig företrädare
  • Maria Eklund (Psykologförbundet), maria.g.eklund@regionstockholm.se
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag 2024-03-14

Tillbaka till lediga jobb