Beroendecentrum Stockholm

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Arbetsplatserna
Beroendecentrum Stockholm har över 50 mottagningar i Stockholms län. Vi arbetar i tvärprofessionella team som består av bland annat psykologer, läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Vi har lång erfarenhet av att erbjuda bred och allsidig praktisk tjänstgöring för psykologer (PTP) och arbetar kontinuerligt för att erbjuda så goda förutsättningar som möjligt för PTP. Årets PTP-tjänster finns vid mottagningar i Stockholms innerstad och närförorter:

  • En kombinerad tjänst vid eStöd, vid Liljeholmsberget, som erbjuder behandling via nätet för personer som vill förändra sina vanor när det gäller alkohol, cannabis eller spel om pengar, och en mottagning inom Maria Ungdom, som tar emot ungdomar och unga vuxna som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende
  • Läkemedel och hälsa, i Vasastan, för vuxna med skadligt bruk eller beroende av narkotikaklassade läkemedel
  • Magnus Huss-mottagningen, i Vasastan, för vuxna med skadligt bruk eller beroende
  • Solna-Sundbybergs beroendemottagning, i Solna, för vuxna med skadligt bruk eller beroende

Skadligt bruk och beroende förekommer ofta samtidigt som psykisk ohälsa och att göra sin PTP inom Beroendecentrum Stockholm ger därför erfarenhet av både beroendevård och annan psykiatrisk vård.

Förmåner som flextid, 5000 kr i friskvårdsbidrag, en friskvårdstimme i veckan och fri sjukvård i öppenvård ingår. Läs gärna mer på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (beroendecentrum.se).

 

Arbetsuppgifter
Beroendecentrum Stockholm erbjuder utredning och behandling av skadligt bruk eller beroende och psykiatrisk samsjuklighet, som till exempel depression, ångestsyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. I arbetet som PTP-psykolog ingår både utredning och individuell evidensbaserad behandling. Gruppbehandling och patient- och närståendeutbildning kan också ingå. Teamarbete och samarbete med vårdgrannar och andra instanser är en viktig del av arbetet.

Som PTP-psykolog deltar du i PTP-program inom både Beroendecentrum Stockholm och Region Stockholm. Du deltar också i fortbildning för Beroendecentrum Stockholms psykologer.

 

Kvalifikationer
Du har eller tar psykologexamen vårterminen 2024. Svenskkunskaper motsvarande C1 är ett krav inom Region Stockholm. Utbildning i evidensbaserad psykologisk behandling, främst KBT, är meriterande. Erfarenhet av arbete eller praktik inom beroende- eller annan psykiatrisk vård kan vara till nytta, liksom utbildning i IPT, men är inte en förutsättning för att göra PTP hos oss. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

 

Anställningsform
Visstidsanställning, heltid ett år. Tillträde augusti/september 2024.

 

Övrig information
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och narkotikatest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret före beslut om anställning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Lön enligt policy
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/458
Kontakt
  • Anna Persson, leg. psykolog/psykologsamordnare, 08-12345727
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-01-25
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb