Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm och idag är vi cirka 150 anställda. 

Heldygnsvård barn och unga har plats för 8 familjer med barn upp till 18 år.
Remiss till oss kommer ofta från barnmottagningen på SCÄ och inskrivning av familjer är planerade. Behandlingstiden är ca 
4-6 veckor och barnet har alltid minst en förälder hos sig på avdelningen under hela behandlingsperioden. Behandlingen är familjebaserad och syftar till att stärka föräldrars mandat, att ge dem ökad kunskap om ätstörning för att de skall klara av att gå emot barnets ätstörning. Målet är att under vårdtiden bryta barnets svält genom att barnet kommer igång med ett tillräckligt, regelbundet och varierat ätande för viktåterhämtning. På heldygnsvård barn och unga arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, barnpsykiater, psykolog, fysioterapeut och lärare.

Vi har ett välutvecklat samarbetare med barnmottagningen på SCÄ där patienten påbörjat sin behandling och efter inskrivning fortsätter sin behandling där. Vi tar ständigt del av ny forskning och har ett nationellt och internationellt samarbete kring behandling av patienter med ätstörningar och deras familjer.

Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarsamordnare och vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se


Arbetsuppgifter: 
Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatrisk och somatiskt omvårdnadsarbete.
Du arbetar i behandlingsteam med sjuksköterska, barnpsykiater, familjeterapeut, psykolog och lärare. En viktig roll i arbetet är att vara måltidsstöd för patienterna.  Att vara delaktig i olika behandlingsformer för grupper exempelvis familje-, ungdoms-, föräldra-, syskon-, närstående-, fysioterapi- och musikgrupp samt skola, är en central del av arbetet.

Anställningsform: 
Tjänsten innefattar tillsvidareanställning på heltid 37 tim/vecka.
Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:30-16:00 och kvällstid mellan klockan 13:00-20:30.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor.

Kvalifikationer:
Utbildad undersköterska med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete är ett krav.
Steg 1-kompetens i familjeterapi eller KBT, samt erfarenhet av familjearbete och att hålla samtal i grupp ser vi som värdefullt.

Arbete i journalsystemet Take Care, genomförd Bergen utbildning och är HLR-instruktör, är meriterande.

Personliga egenskaper: 
Vi söker dig med ett genuint intresse för människor, som är intresserad av att använda samtalet som verktyg i patientarbete. Du är nyfiken, ansvarsfull, flexibel och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina kollegor kan utvecklas och trivas.  

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Våra förmåner:
Vi värnar om hälsa och välmående, därför erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsaktiviteter, som exempelvis möjlighet att sjunga i vår kör, samt 3000kr i friskvårdsbidrag.
Som medarbetare inom Region Stockholm har du dessutom rätt till fri sjukvård och erbjuds även extra ersättning vid föräldraledighet.
Alla anställda har 25 semesterdagar, från det år du fyller 40 går antalet upp till 31 dagar och till 32 dagar det året du fyller 50. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1684
Kontakt
  • Enhetschef Silvia Lisewska Finnerman, 072-2471595 
Facklig företrädare
  • Arnstein Mogstad, Kommunal, 08-12340466
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-03-12

Tillbaka till lediga jobb