Kulturförvaltningen, Strategisk samordning, Regionbibliotek

Regionbibliotek Stockholm söker en utvecklingsledare för vårt arbete med att främja folkbibliotekens verksamhet riktad till barn samt vårt läs- och skrivfrämjande arbete. I tjänsten ingår att, tillsammans med kollegor på regionbiblioteket och övriga länskulturfunktioner, arbeta för att stärka arbetet i Stockholmsregionen med språkutveckling, läsning och litteratur. Tjänsten gäller en visstidsanställning på sex månader.

Om tjänsten

Som utvecklingsledare ska du vara drivande i arbetet med utveckling och genomförande av regionbibliotekets uppdrag. I arbetet ingår planering och genomförande av kompetensutvecklingsaktiviteter för personal på folkbiblioteken i länet. Du kommer även att bidra till att stärka kulturförvaltningens arbete inom området.

Regionbibliotek Stockholms verksamhet syftar till att främja samverkan och verksamhetsutveckling för länets folkbibliotek. Vi arbetar utifrån Regional biblioteksplan (2020-2023) med de tre huvudområdena läsande och bildning, lärande organisationer samt förstärkt infrastruktur.

I arbetet ingår kontakter och samarbete med folkbibliotek samt regionala och nationella aktörer. Tjänsten erbjuder goda möjligheter till egen kompetensutveckling och innefattar resor, framför allt inom länet. I tjänsten förekommer även andra arbetsuppgifter inom regionbibliotekets uppdrag. 

Regionbibliotek Stockholm har idag tio medarbetare och verksamheten ingår i Region Stockholms kulturförvaltning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom bibliotek- och informationsvetenskap. Erfarenhet av arbete på folkbibliotek inklusive arbete riktad till barn/unga. Vidare har du god vana vid och intresse av att använda digitala mötesverktyg.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

  • arbete på regional kulturförvaltning eller regional utveckling,
  • arbete med skrivfrämjande,
  • att planera och leda utbildningsinsatser, samt/och
  • projektledning och utredningsarbete

Som person är du drivande, analytisk och strategisk. Du är bra på att knyta kontakter och bygga relationer och nätverk. Du är ansvarsfull och trivs med att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du har förmåga att ta dig an arbetsuppgifter kreativt och strukturerat.

Tjänsten är gäller en särskild visstidsanställning på 100% eller enligt överenskommelse i sex månader med eventuellt möjlighet till förlängning.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.


Vi på kulturförvaltningen finns på två olika platser där merparten av oss sitter i nyrenoverade lokaler centralt på Södermalmsallén vid Medborgarplatsen, och Regionarkivet i rymliga lokaler i Flemingsberg med tillgång till eget gym.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Peter Axelsson peter.axelsson@regionstockholm.se  

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10141
Kontakt
  • Peter Axelsson, 072-7337909
Facklig företrädare
  • Kristina Bergqvist Selder, SACO, 070-4842246
  • Heléne Söderholm, Vision, 070-0021596
Publicerat 2022-12-20
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tillbaka till lediga jobb