SLSO, Psykiatri Nordväst, Avd 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhus med närhet till goda kommunikationer. Vår huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar patienter med även andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter i åldrarna 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor/skötare, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del för patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen. I början av år 2023 kommer metoden självvald inläggning (SI) startas upp på avdelningen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt. Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

Arbetsuppgifter

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden och förväntas kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter. Du är ytterst ansvarig för läkemedelshantering och omvårdnadsdokumentation.

Vi använder Take Care som journalsystem.

Kvalifikationer

Du har en svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. Meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. Specialistkompetens inom psykiatri är meriterande men inte ett krav.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, deltid 70% nattjänstgöring. 
Tillträde enligt överenskommelse. 

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

Vi kan komma att tillämpa flera intervjuer vid rekrytering där du som kandidat även kommer att intervjuas av blivande kollegor.

Vi erbjuder bland annat:

  • Flextid.
  • Fri sjukvård.
  • Friskvårdsbidrag på 4000 kronor/år och friskvårdstimme.
  • Kvarstannande bonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9437
Kontakt
  • Jacob Svensson Ersgård, enhetschef, 08-12344019
  • Frida Lindblom, biträdande enhetschef, 08-12342171
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2022-11-28
Sista ansökningsdag 2022-12-12

Tillbaka till lediga jobb