Vill du vara del i och driva en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? BUP FoU centrum, mottagningen för immunpsykiatri, söker enhetschef.

BUP forsknings- och utvecklingscentrum är en sammanhållen resurs för forskning,
utveckling och utbildning inom BUP Stockholm. De BUP-patienter som kliniskt
behandlas på BUP FoU Centrum ingår i olika metodutvecklings- eller forskningsprojekt. Det finns för närvarande fem kliniska enheter knutna till metodutvecklings- och forskningsprojekt dit patienter kan remitteras för vård.

Enheten för immunpsykiatri, BUP IP en är en del av sektion BUP Forsknings- och utvecklingscentrum. Vi tar emot barn och ungdomar på remisser från barnpsykiatrin och barnmedicin angående patienter med psykiatriska tillstånd där det också misstänks immunologiska aspekter som del i tillståndet. Vi har också ett tätt samarbete med barnneurologen/barnreumatologen på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Immunpsykiatri är sedvanlig barnpsykiatri kompletterad med utredning av immunologiska avvikelser då detta misstänks pga akut insjuknande eller annorlunda förlopp. Exempel på detta kan vara PANS/Pandas frågeställningar men även andra psykiatriska/neurologiska/reumatologiska tillstånd.

På BUP IP görs differentialdiagnostisk bedömning av barn med svåra psykiatriska symtom, där det finns misstanke eller fråga om somatisk bakgrund. Immunpsykiatrisk behandling innebär en möjlighet att komplettera sedvanlig psykiatrisk behandling med läkemedel som påverkar immunförsvaret. Där kan det handla om att behandla en infektion eller inflammation som man tänker påverkar de psykiatriska symptomen. På BUP bedrivs också forskning kring dessa tillstånd.

På BUP IP arbetar psykologer, sjuksköterska, barnpsykiater, barnneurolog och administratör i tätt samarbete. Vi bedriver ett aktivt metod- och utvecklingsarbete och vi utvärderar systematiskt alla bedömningar och behandlingar. BUP IP har också uppdrag att utveckla rutiner för omhändertagande, utredning och behandling av barn med denna frågeställning.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef arbetar du med att leda och fördela det kliniska arbetet på mottagningen, utifrån BUPs uppdrag samt driva utvecklingsfrågor inom området

Det innebär:

- Att arbeta aktivt med ledarskap
- Att ha personal- och budgetansvar
- Att arbeta med vårdkvalitet och patientsäkerhet
- Att arbeta med kompetensförsörjning och utveckling
- Att arbeta med att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö
- Att arbeta med samverkan, både inom BUP och med vårdgrannar
- Att arbeta utifrån fastställda miljömål

Enhetschefen är underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant ledarerfarenhet och gedigen erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete och med intresse för medicinska frågor.

Vidare är kännedom om forskning och metodutveckling om immunpsykiatri/PANS/Pandas meriterande. Du har relevant akademisk grundexamen, t.ex. psykolog, läkare eller sjuksköterska. Det är meriterande om du har genomgått en chefsutbildning. Goda chefs- och ledaregenskaper värderas högt, liksom erfarenhet av verksamhetsuppföljning och -utveckling.

Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad, uppgiftsorienterad, lyhörd och kommunikativ. God förmåga att samarbeta och att möta individer och grupper. Du bör ha förståelse för sammanhang och helhet, och ha god förmåga att tänka strategiskt. Det är viktigt att du kan fatta och förverkliga beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5000 kr per år).

Anställningsform 

Tjänsten är en tillsvidareanställning i grundprofessionen, med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef. Tillträde enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP forskning och utveckling är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7464
Kontakt
  • Steve Berggren, Sektionschef BUP FoUU, steve.berggren@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, Akademikerförbundet SSR, 08-12340487.
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340495.
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, , 08-12340484.
  • Amanda Aldervall, Läkarföreningen, 070–3239230.
Publicerat 2022-11-22
Sista ansökningsdag 2022-12-06

Tillbaka till lediga jobb