Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Öppenvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi är en del av SLSO psykiatri och har omfattande samverkan med Karolinska Institutet. Kliniken och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vi söker en forskningsintresserad leg psykolog för tjänst som innefattar forskning om beteendemedicinsk behandling av sömnproblem inom psykiatrin. Forskningsdelen av tjänsten kommer till en början att ske på heltid, men förväntas på sikt kombineras med kliniskt arbete vid Affektiva mottagningen, en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som finns på Huddinge sjukhus.

I ett samarbete mellan Psykiatri Sydväst (SLSO), Centrum för Psykiatriforskning och Karolinska Institutet pågår ett stort forskningsprojekt rörande beteendemedicinsk behandling av sömnproblem för patienter i psykiatrisk vård. Projektet går ut på att i ett antal randomiserade och icke-randomiserade delstudier utvärdera KBT-baserad behandling av sömnproblem anpassad för olika patientpopulationer i psykiatrin. Med hjälp av projektet kommer vi bättre kunna förstå hur man kan använda beteendemedicinsk behandling av sömnproblem inom ramen för psykiatrisk öppen- och slutenvård. 

Projektet sker inom Viktor Kaldos forskargrupp, ansvarig forskare är Susanna Jernelöv (leg. psykolog, docent). Anställningen inom projektet är tänkt att efter en provperiod övervägas för kombination med doktorandstudier vid Karolinska Institutet. 

Anställningen är förlagd till Affektiva mottagningen, i vars uppdrag ingår att behandla och följa upp patienter med affektiv sjukdom. Patienter erbjuds här ett brett utbud av vård och behandlingsinsatser baserat på personcentrerat förhållningssätt. Basen utgörs av farmakologisk behandling, och övriga behandlingsinsatser skräddarsys utifrån patientens förutsättningar och behov. Fokus är att erbjuda högkvalitativa insatser antingen individuellt eller i grupp, för patienter som behöver vård på specialistnivå.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär forskning i nära samarbete med övrig personal på Affektiva mottagningen och de heldygnsavdelningar som riktar sig mot patientgruppen.

 

Inom forskningsprojektet arbetar du med att sköta forskningsadministration, framställa och uppdatera t ex behandlingsmaterial och rutindokument, ansöka om etiskt godkännande för forskning, rekrytera, bedöma och behandla patienter med sömnproblem i olika patientgrupper, och under handledning genomföra statistiska analyser och sammanställa forskningsresultat i vetenskapliga publikationer. Du kommer att samarbeta tätt med övriga medlemmar i forskningsgruppen, och agera projektkoordinator och kvalitetssäkra omfattande kliniska prövningar inom reguljär verksamhet som förväntas pågå under minst tre år.

 

På Affektiva mottagningen arbetar psykologerna med psykiatriska bedömningar och fördjupad diagnostik, psykologiska behandlingar (KBT) individuellt och i grupp, samt neuropsykiatriska utredningar. För din anställning kommer du fördela din tid mellan forskning och kliniskt arbete inom enheten, fördelningen kan variera över tid inledningsvis avser tjänsten forskning. 

 

Anställningsform:  

Heltid, tillsvidare provanställning 6 månader tillämpas 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självständig och ansvarsfull, har god förmåga att hantera parallella arbetsflöden, goda exekutiva förmågor och administrativa färdigheter. Du måste ha synnerligen god samarbetsförmåga, ett stort intresse för beteendemedicinsk behandling och sömnproblem, och ett stort intresse för kombinationen av forskning och klinisk verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg psykolog med dokumenterad kompetens i KBT. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift så väl på svenska som på engelska, och ha god datorvana. 

 

Intresse för klinisk forskning är centralt. Kunskap om och tidigare arbete med sömn är starkt meriterande, liksom erfarenhet av kliniskt arbete i psykiatrin. Meriterande är även forsknings- och utvecklingsrelaterade färdigheter, erfarenhet av arbete med datahantering i digitala system, och att utföra statistiska analyser, liksom erfarenhet av projektledning/koordinering och olika former av handledningsuppdrag. 

 

Välkommen in med din ansökan! Intervjuer sker löpande.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enlig överenskomelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5455
Kontakt
  • Maria Cassel, doktorand i projektet, 0722427035Maria.cassel@regionstockholm.se
  • Susanna Jernelöv, leg. psykolog, docent, ansvarig, 0700907245 susanna.jernelov@ki.se
  • Anette Ståhl,vårdenhetschef Affektiva mottagningen, 073-0498037 Anette.stahl@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay Psykologförbundet, 0812340484
Publicerat 2022-08-08
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb