Södersjukhuset AB, Internmedicin, Medicinmottagning

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 8000 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 5000 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.

Kurator till VO Internmedicin, Södersjukhuset

Verksamhetsområde Internmedicin innefattar tre sektioner, sju vårdavdelningar samt medicinmottagning och endoskopiskt centrum. Vi är 450 dedikerade medarbetare, som tillsammans hanterar 40 000 kontakter i öppenvård och 12 000 slutenvårdstillfällen per år.

Internmedicin tillhör Södersjukhuset och är en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi har möjlighet till friskvård i fräscha träningslokaler. Vår organisation präglas av ett öppet klimat och högt i tak. Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar inom en verksamhet där samarbete och teamarbetet värdesätts högt.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara anställd på Vo Internmedicin och främst arbeta med somatisk slutenvård. Insatserna är i huvudsak akuta samt av kortvarig karaktär. Dina arbetsuppgifter är framförallt psykosocialt behandlingsarbete av krisbearbetande och stödjande karaktär till patienter och närstående. Som kurator bidrar du med det psykosociala perspektivet i hälso- och sjukvården innefattande psykologiskt, systemiskt och socialrättsligt perspektiv gällande patienter och närstående. Arbetet syftar till att stärka patienter och närståendes möjligheter att hantera yttre och inre påfrestningar i samband med sjukdom, skada eller kriser.

Särskilt uppmärksammas våld i nära relationer, barn som närstående samt risk- och missbruk. Som kurator på Södersjukhuset finns möjlighet att ingå i Psykologisk katastrofledning (PKL) som krisstödjare.

Anställningsform  

Tillsvidare, heltid 40h/v, dagtid, måndag-fredag.  

Tillträde enligt överenskommelse  

 

Din bakgrund
Vi söker dig som har Socionomexamen samt erfarenhet från kuratorsarbete inom Hälso- och sjukvården. Vi ser gärna att du är legitimerad Hälso- och Sjukvårdskurator och har grundläggande psykoterapiutbildning eller annan för arbetet adekvat vidareutbildning.

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, flexibel och stabil med god självinsikt. Du samarbetar bra i team samtidigt som du kan arbeta självständigt med förmåga att prioritera i ditt dagliga och ibland snabbt skiftande arbete. Med din kunskap och ditt engagemang bidrar du till att våra patienter får ett professionellt bemötande och omhändertagande.

Vi förutsätter att du besitter en god administrativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

  • Regelbunden grupphandledning
  • ett stimulerande och omväxlande arbete
  • engagerade och trevliga kollegor, samt ett trivsamt arbetsklimat
  • friskvårdstimme med tillgång till SÖS egna personalgym
  • Södersjukhusets restaurang med fantastisk utsikt över Årstaviken, endast ett stenkast bort

 

Information om tjänsten lämnas av:  

Vårdenhetschef: Annika Ahlén  

Tel: 072-599 38 81  

 

Fackliga företrädare:  
Akademikerförbundet SSR

Thérèse Juvall

Tel: 08-123 13942

  

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/234
Kontakt
  • Annika Ahlén, 08-123 631 30
Facklig företrädare
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-123 139 42
Publicerat 2022-01-13
Sista ansökningsdag 2022-02-06

Tillbaka till lediga jobb