Beroendecentrum Stockholm

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Beroendecentrum Stockholm är Region Stockholms organisation för specialiserad beroendevård. Varje år besöker cirka 22 000 personer vår verksamhet som erbjuder behandling för patienter med skadligt bruk eller beroende. Med rätt behandling och en helhetssyn på individen kan vi ge ökad livskvalitet för våra patienter och deras närstående.
 
På Åkersberga beroendemottagning arbetar ett tvärprofessionellt och sammansvetsat team bestående av sjuksköterskor, läkare och enhetschef. Mottagningen tar emot personer med skadligt bruk och/eller beroende av alkohol, narkotika och läkemedel. Vi är samlokaliserade med MiniMaria som hjälper ungdomar, upp till 20 års ålder, som har ett riskbruk, skadligt bruk eller beroende av alkohol och andra droger.

Vi söker nu en ny kollega till vår verksamhet för att utveckla verksamheten i Åkersberga.

Vi erbjuder dig
Ett spännande och meningsfullt arbete med eget ansvar där kollegialt samarbete är en central del av arbetet. Inom Beroendecentrum Stockholm finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. Vi arbetar aktivt med fortbildning för sjuksköterskor och uppmuntrar till utvecklingsarbete. Beroendecentrum Stockholm erbjuder hälsofrämjande arbetsplatser och erbjuder olika förmåner som handledning och friskvårdsbidrag. 

Arbetsuppgifter 
I arbetet som sjuksköterska ingår ansvaret för egna patienter och i samråd med läkare görs bedömning, basutredningar och behandling utifrån evidensbaserade metoder. I arbetet ingår arbete vid MiniMaria en del av arbetstiden med yngre patienter.

Vi använder vårdplaner för att öka patientens delaktighet och för att kunna följa upp behandlingens mål. Dokumentation sker journalsystemet Take Care.

Personliga egenskaper 
Vi vill att du har ett stort engagemang för målgruppen med god förmåga att samarbeta med andra och bidrar till ett öppet arbetsklimat. Du är med fördel strukturerad eftersom arbetet kräver planering, organisering och prioritering. Du vill göra skillnad, arbetar gärna resultatinriktat och känner dig trygg i din yrkesroll som  sjuksköterska. Vi har en arbetsplats med stort engagemang och högt i tak där alla bidrar till att verksamheten utvecklas till patienternas bästa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna  med vidareutbildning inom psykiatri.

Du har arbetat som sjuksköterska i några år och känner dig trygg i din roll och i yrket. Meriterande är erfarenhet av arbete i beroendevård och/eller psykiatrin.

Anställningsform  
Tjänsten avser tillsvidareanställning, heltid 40 tim/vecka, dagtid måndag-fredag.  Tillträde enligt överenskommelse. 

 
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt registerkontroll vid nyanställning. 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/vecka
Ort Österåker, Åkersberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1818
Kontakt
  • Hanna Degard, 070-207 80 52
  • Lillemor Gerdin, 08-12347081
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet , 08-123 404 90
Publicerat 2021-11-25
Sista ansökningsdag 2022-02-11

Tillbaka till lediga jobb