Vårt anställningserbjudande

Vi behöver en ST-chef till VO Internmedicin.
ST-läkarchefens huvudsakliga uppdrag är att vara närmaste chef för ST-läkare och vikarierande underläkare och tillse att kliniken tillhandahåller adekvata utbildnings- och utvecklingsmöjligheter för dessa. Medarbetargruppen består av 11 ST-läkare och 4-5 underläkare.
Vi är ett av landets modernaste akut- och specialistsjukhus. Fördelarna med att arbeta hos oss är många. Vi har korta beslutsvägar, ett unikt kompetensutvecklingsprogram, bred inriktning med stora möjligheter till utveckling och karriär inom sjukhuset, bra anställningsförmåner och framför allt en stor gemenskap och nära samarbeten mellan avdelningar, mottagningar och funktioner. Vi trivs på jobbet, helt enkelt!

Arbetsbeskrivning

Som vår nya ST-chef kommer du att arbeta 30 % som chef och 70 % kliniskt. Du blir en del av vår grupp invärtes medicinare med olika grenspecialiteter. Dina uppgifter som ST-chef kommer bland annat att ansvara för planering av ST-utbildningar samt löne- och utvecklingssamtal. Även fortlöpande samtal, handledning och koordinering av ST-läkarnas randningar. Du ingår i ledningsgruppen. Har ansvar att rekrytera och anställa ST-läkare och underläkare. Du är ansvarig för att utse handledare för ST-läkare och se till att de mål som specificerats i uppdraget (enligt ovan) uppfylls med hjälp av de befogenheter och resurser som fastlagts.


Ditt nya arbete är varierande med avdelningstjänstgöring och mottagning. Du kommer också delta i vår jourverksamhet, främst som bakjour. Dina arbetsuppgifter kan i viss mån anpassas till din kompetens och ditt intresse. Det finns även möjlighet till forskning.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation.

Du har en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ST-läkarchef men inget krav.

Du är specialist inom internmedicin, gärna med grenspecialitet.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad i ditt arbete, drivs av att göra ett bra jobb och skapa ett gott arbetsklimat för våra ST-läkare och underläkare.
Vi ser gärna att du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Du har en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ST-läkarchef men inget krav.

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/227
Kontakt
  • Manizhe Afra, 08-123 243 68
Facklig företrädare
  • Sofia Hedlund, ST-läkare , 08-123 240 00
Publicerat 2021-11-02
Sista ansökningsdag 2021-12-06

Tillbaka till lediga jobb