Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Söderstaden barn

Om oss:
Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Logoped till Habiliteringscenter Söderstaden barn

Habiliteringscenter Söderstaden är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. Enheten är specialiserad på intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning samt diagnos inom autismspektrumet. Vi skapar förutsättningar för patienten att fungera på bästa sätt i sin vardag.

Vi arbetar i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, psykolog och specialpedagog. Vi träffar patienterna både individuellt och i grupp. Patienterna bor i stadsdelarna Farsta, Skarpnäck, Enskede-Årsta-Vantör samt kommunerna Nacka och Värmdö. Vi arbetar med att utveckla förmågor och strategier för att patienten och dess nätverk ska kunna hantera funktionsnedsättningen i vardagen.

På Habiliteringscenter Söderstaden arbetar ca 40 medarbetare och vi sitter i fräscha och luftiga lokaler, nära till tvärbana, bussar och tunnelbana.  

Arbetsuppgifter:

Som logoped hos oss möter du barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år samt deras anhöriga och nätverk. Dina patienter har rörelsenedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna består av kartläggning, bedömning och behandling av kommunikation, tal- och språksvårigheter samt ät-, drick och sväljproblematik. I arbetet ingår också utprovning och förskrivning av kommunikationshjälpmedel samt inträning och uppföljning av dessa. Arbetet innebär också att leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap.

Som en del i arbetet förekommer konsultation och kunskapsöverföring till personal i den enskildes närmiljö. Våra patienter har ofta komplexa behov där samverkan krävs, inte bara i teamet, utan med vårdgrannar, kommunal verksamhet och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna är varierande och ställer krav på flexibilitet.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad logoped och kan arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du skall ha tidigare erfarenhet av att arbeta med patienter med rörelsenedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Du har erfarenhet av arbete med kommunikation, tal- och språksvårigheter samt ät- och sväljsvårigheter. Kompetens gällande både låg- och högteknologisk alternativ kommunikation är meriterande.

Du är som person initiativtagande, utvecklingsintresserad och engageras av att hitta lösningar utifrån patientens fokus. För att trivas hos oss behöver du kunna planera och strukturera, kunna anpassa ditt arbete och ha god förmåga att prioritera. Du är intresserad av att ge insatser i gruppform, har god datorvana och trivs med att arbeta tillsammans med andra professioner mot ett gemensamt mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Hos oss får du:

Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner.
Stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team.
God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning.
Flexibel arbetstid.
Fri hälso- och sjukvård.
Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Anställningsform:

Tillsvidaretjänst, heltid.

Tillträde:

1 oktober eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer:

Vänligen kontakta enhetschef Kaisa Lilja, tel 08-123 356 76.

Facklig representant:

Clara Hultqvist, SACO, tel 08-123 357 78.

Hos oss erbjuds du

Ett variationsrikt arbete och en god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete Kollegial handledning Kompetensutveckling via vår interna personalutbildning Fri hälso- och sjukvård Friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid Flexibel arbetstid Extra ersättning vid föräldraledighet.

Om verksamheten

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Övrigt:

SLSO tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.   

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 241001 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3462
Kontakt
  • Kaisa Lilja, 08-12335676
Facklig företrädare
  • Clara Hultqvist, 08-12335778
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb