Kom till oss och var med och var och var med och utveckla i våra team!

 

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig en möjlighet till genuint teamarbete samt kunskap och utveckling inom högspecialisering rehabilitering. Du som fysioterapeut/sjukgymnast är en viktig kugge i teamet - med motoriskt fokus gränsar ditt arbete till de flesta yrkesområdena. Målgruppen är personer med neuromuskulära sjukdomar, främst Postpolio samt med kognitiv påverkan efter hjärnskada eller infektion. Postpolioteamet är ett av tre team i Sverige med uppdrag inom Nationell Högspecialiserad Vård för personer med resttillstånd efter polio. 

 

Arbetsbeskrivning

Postpolioteamet har ett interdisciplinärt arbetssätt och består av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, läkare, psykolog och sjuksköterska samt medicinsk sekreterare. Teamet är specialiserat på olika aspekter av komplex problematik som konsekvens av att resttillstånd efter polio och vissa andra neuromuskulära sjukdomar. Du ansvarar för funktionsbedömning och intervention avseende rörelse och anpassad träning. I nära samarbete med övriga teammedlemmar, patient och patientens nätverk kartlägger du behov av rehabilitering och planerar insatser. 

Teamet arbetar med ett helhetsperspektiv för patienten. Du är med och skapar goda förutsättningar för en fungerande vardag med balans mellan rörelse och återhämtning. Insatserna kan exempelvis vara stöd att prova ut och implementera anpassad träning, strategier för säker förflyttning, utprovning av ortopedtekniska hjälpmedel, pedagogiska interventioner samt skapa underlag för intyg till olika myndigheter. Acceptansprocessen är central och teamet förhåller sig till var i denna patienten befinner sig. 

I en del av tjänsten kommer du, i samarbete med arbetsterapeut, läkare och neuropsykolog, att arbeta konsultativt med bedömning och rekommendationer avseende anpassad rörelse och träning för personer i arbetsför ålder med kognitiva nedsättningar. Verksamheten är under uppbyggnad och du behöver vara intresserad av att, i samarbete med övriga teammedlemmar, driva utvecklingsarbete. 

Insatserna är förlagda i klinikens anpassade lokaler, i patientens hem, på arbetsplatser och/eller hos andra vårdaktörer. 

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med några års erfarenhet av rehabilitering och är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet av rehabilitering med inriktning kronisk neurologi och är meriterande.  

 

Personliga egenskaper

Eftersom varje rehabiliteringsperiod är individuellt anpassad behöver du vara nyfiken och kreativ. Du har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete, samt lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift. Du tycker om att arbeta tätt tillsammans med teamkollegor och nätverk, samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Du har god förmåga att samarbeta samt är lyhörd och flexibel för patienter, teamkollegor och övriga samarbetspartners.

 

Övrigt

Vi är en stor klinik och kan erbjuda dig som medarbetare möjlighet till utveckling och kunskap inom evidensbaserad rehabilitering. Verksamheten ser positivt på akademisk vidareutbildning. Då vi är en universitetsklinik, är studenthandledning och kunskapsutveckling en naturlig del av arbetet.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3246
Kontakt
  • Anna Uher, enhetschef, 08-12357914
  • Maria Johansson, enhetschef, 08-12359222
Facklig företrädare
  • Fysioterapeuterna, 08-56706100
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb