SLSO, Psykiatri, Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen

Beskrivning

Är du en sjuksköterska med chefserfarenhet inom hälso- och sjukvården och är sugen på en ny utmaning? Vi söker en ny enhetschef till en öppen arbetsplats där du har inflytande och möjlighet att utveckla dig själv som chef.

Avdelningen 131 är en allmänpsykiatrisk vårdavdelning med totalt 18 vårdplatser där patienter tas emot dygnet runt. Avdelningen finner du på Danderyd sjukhusområde vid Edsviken med fina promenadstråk i grönområde. Här vårdas patienter med diagnoser som depression och andra affektiva sjukdomar, svåra ångesttillstånd, personlighetsstörningar, ADHD, Aspergers syndrom samt patienter med självmordsproblematik. På avdelningen inryms även Nationell högspecialiserad vård (NHV).

Vi arbetar aktivt med att skapa en så trivsam och god omvårdnadsmiljö som möjligt då vi vet att det kan ha en positiv inverkan på patienters tillfrisknande. Vårdutrymmena är ljusa och fräscha med lugna färger. Arbetet sker i samverkan mellan sjuksköterska, läkare, undersköterskor, psykolog, arbetsterapeut samt kurator.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är din övergripande roll att leda, följa upp och utveckla verksamheten tillsammans med dina medarbetare, främst undersköterskor och sjuksköterskor. Du ansvarar för avdelningens balanserade ekonomi och följer aktivt upp enhetens siffror tillsammans med vår ekonom. Du ansvarar även för personal, arbetsmiljö, miljö samt säkerställer att god vård upprätthålls. Du vet att oavsett var i organisationen vi har vår uppgift så är vårt fokus patienten. Att den vård som ges bygger på respekt för patientens självbestämmande och integritet. 

Det dagliga arbetet kring personalplanering sker i nära samarbete med biträdande enhetschef som också sköter mycket av det administrativa på avdelningen. Patientsäkerhet är en viktig del i arbetet och det görs i nära samarbete med avdelningens överläkare som är medicinskt ansvarig läkare. Din roll är att leda och coacha avdelningens medarbetare så att de i sin tur får möjlighet att utföra sitt arbete på bästa sätt. Du medverkar till förståelse för helhet och lärande. Du jobbar tillsammans med dina medarbetare som ett team, ett arbetslag med tydliga mål och roller.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. Önskvärt är erfarenhet av chef- och ledarskap gärna med utbildning inom området.

Du är engagerad, tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap. Du kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få olika personalkategorier att arbeta mot gemensamma mål. Vi ser att du är handlingskraftig och självständig i ditt sätt att lösa uppkomna, ibland stressiga situationer och arbetar strukturerat för att nå verksamhetens mål. Vidare är du en person som trivs med helhetsansvaret och har både ett intresse för och kunskap om personalfrågor och ekonomi. Du har god samarbetsförmåga med övriga enhetschefer både inom heldygnsvårds- samt inom öppenvårdssektionen.

Vidare ser vi fram emot att du har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor. Du rapporterar till sektionschef och ingår i heldygnsvårdssektionens ledningsgrupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett förordnande som enhetschef för avdelning 131 samt NHV (40 tim/v.). Tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar flextid, har generösa friskvårdsförmåner. Läs mer om våra förmåner här.

Att ta sig till avdelningen är enkelt då vårt hus är beläget precis bredvid busstationen samt tunnelbanan. Önskar man istället att cykla finns det bra och säkra cykelleder från Stockholm city.

Psykiatri Nordväst är en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms län.

Kliniken tillhandahåller psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen- och heldygnsvård till alla personer, 18 år och äldre, folkbokförda i Stockholms län. Kliniken har ca 550 anställda fördelade på tre allmänpsykiatriska öppenvårdsmottagningar, två psykosmottagningar, fyra subspecialiserade mottagningar/enheter, en mobil akutenhet och åtta vårdavdelningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2979
Kontakt
  • Robert Udd, 08-12338762
  • Jennifer Stolt, 08-12338755
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490,lena.elfstrom@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-22

Tillbaka till lediga jobb