Södersjukhuset AB, Akut

Södersjukhuset ligger centralt på Södermalm med utmärkta kommunikationer med buss och pendeltåg. På SÖS har vi akutläkarledd akutmottagning där vi arbetar med blandade patientflöden. Verksamhetsområde Akut har totalt ca 300 anställda och vi arbetar i interprofessionella team i en lärande organisation där alla yrkeskategorier tillsammans bidrar till värdeskapande vård för patienten.

Vår akutmottagning är helt nybyggd och anpassad för att kunna möta framtidens behov av akutsjukvård i Stockholm. Detta skapar mycket goda förutsättningar för hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö i nya fräscha lokaler. Vi har ett öppet klimat där personalgruppen präglas av en bra sammanhållning. För oss är det viktigt att vi trivs på jobbet!

Nu söker vi en vårdenhetschef till vår ledningsgrupp. Rollen innebär nära samarbete med övriga vårdenhetschefer, läkarchefer, administrativa chefer samt stödfunktioner som verksamhetsutvecklare, ekonomi, HR och bemanningsassistenter. Du deltar i akutmottagningens ledningsgrupp.

Vill du vara en del av vårt vårdenhetschefsteam?

 • Vill du vara med och utveckla framtidens akutsjukvård?
 • Brinner du för ledarskap, utvecklings- och förbättringsarbete men vill samtidigt jobba kliniskt då och då?
 • Vill du tillsammans med verksamhetsområdets övriga chefer fortsätta att utveckla vår verksamhet på vår hypermoderna akutmottagning tillsammans med ett engagerat, drivet och väl sammansvetsat ledningsteam?

Du får vara med oss i en lärorik miljö där ingen dag är sig lik och där du erbjuds goda möjligheter att vidareutvecklas i din chefsroll. Individuell kompetensutvecklingsplan tas fram tillsammans med dig för att erbjuda dig en kontinuerlig fortbildning. Du kommer som ny chef hos oss att få gå vårt chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. 

Vi strävar alltid efter att utveckla vårt arbete, grundat i forskning och evidens, genom en öppen och ömsesidig dialog kring förnyade arbetssätt och metoder. 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att kvalitets- och patientsäkra omvårdnaden i daglig drift samt har ansvar för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Personalansvaret består av sjuksköterskor och undersköterskor. Du kommer ha ett tätt samarbete med omvårdnadsledare och övriga vårdenhetschefer på akuten.  

Du arbetar utifrån verksamhetens mål och bidrar därmed till att nå fastställda kvalitetsindikatorer. Du bidrar till en trygg och god arbetsmiljö och samverkar i team med alla vårdprofessioner både inom och utom verksamhetsområdet. Du rapporterar till verksamhetsområdeschefen och ingår i Akutens välfungerande ledningsgrupp.

Din uppgift blir att som närvarande chef engagera, motivera och skapa delaktighet hos medarbetarna med målsättning att utveckla enheten på ett sådant sätt att den gynnar patienten, verksamheten och medarbetarna. Du ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kompetens samt främja ett gott samarbetsklimat inom enheten och gentemot omvärlden. Du håller i medarbetar- och lönesamtal. 

Du vill skapa en attraktiv arbetsplats genom att ge förutsättningar för medarbetare att göra
ett bra arbete, skapa en god arbetsmiljö och ett positivt arbetsklimat. Du stöttar och utvecklar medarbetarna och säkerställer att omvårdnadsuppdraget utförs med högsta kvalitet. Du kommer också att arbeta med att implementera nya arbetssätt och rutiner samt driva förändringsarbete och projekt. En del klinisk tjänstgöring förekommer. 

Tjänsten avser ett tidsbegränsat treårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Krav

 • Du är legitimerad sjuksköterska med mångårig klinisk erfarenhet inom relevant specialitet.

Det är meriterande:

 • med specialistutbildning inom akutsjukvård
 • med tidigare chefs- och/eller arbetsledarerfarenhet på en akutmottagning 
 • om du har erfarenhet av förbättrings och förändringsarbete
 • om du har genomgått en ledarskapsutbildning  
 • om du har en akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning 

Du har lätt för att utveckla förtroendefulla relationer och goda samarbeten av olika slag. Vi ser vidare att du är bekväm i en beslutsfattanderoll, med god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs med varierande arbetsuppgifter, är flexibel i arbetet när förutsättningar förändras och levererar i god tid med god kvalitet. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! 

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Att i erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån behov. Som ny chef få du även ta del av ett chefsintroduktionsprogram och det finns goda möjligheter till vidareutveckling i chefsrollen. 
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2911
Kontakt
 • Martin Nordberg, VO-Chef, 08-12362090
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Centra Söder , 070-4843310
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb