Beroendecentrum Stockholm, Sprututbytet

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Stockholms sprututbyte, som är en del av Beroendecentrum Stockholm, består av två öppenvårdsmottagningar, belägna på S:t Görans sjukhus och på Maria sjukhus, samt en mobil verksamhet. Relaterat till ett sjunkande antal patientbesök på mottagningen på St Göran, kommer de två mottagningarna slås ihop i maj 2024 och vi kommer således ha kvar en mottagning, på Södermalm.

Vårt huvuduppdrag är att arbeta med smittskydd och ökad hälsa i patientgruppen. Till oss kommer personer som injicerar droger för att byta sina sprutor och kanyler. Här arbetar ett gäng kompetenta och engagerade medarbetare med olika professioner såsom sjuksköterskor, läkare, kurator och barnmorska.

Vi söker nu en undersköterska som vill jobba extra hos oss under sommaren.

 

Om rollen

Vi erbjuder dig ett spännande och meningsfullt arbete. Som undersköterska kommer du på sprututbytet ta emot patienter som injicerar droger intravenöst. Dina arbetsuppgifter innefattar främst byten av injektionsverktyg, men också, när du blivit lite vanare på mottagningen, provtagningar avseende hepatiter och hiv samt såromläggningar. Om du sedan tidigare har utbildning i och erfarenhet av motiverande samtal kommer du kunna genomföra samtal kring smittskyddande åtgärder vid droganvändning. Vi dokumenterar i journalsystemet Take Care och kvalitetsregistret Inf Care. 

 

Du är en flexibel och lösningsfokuserad lagspelare!

Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med denna patientgrupp, inom antingen beroendevård, psykiatri, infektion eller primärvård. Du är en person som trivs med att arbeta i team och har ett stort engagemang för patientgruppen. För oss är det viktigt att du har ett empatiskt förhållningssätt och ser människan bakom beroendet. Vidare är du en positiv och lösningsfokuserad person som bidrar till ett öppet arbetsklimat. Du behöver ha några års erfarenhet av yrket och känner dig trygg i din yrkesroll. Att ha jobbat med beroendevård är också en merit. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform

Vi söker en undersköterska för timanställning för sommaren, samt när det finns behov framöver.

Vi arbetar helgfria vardagar kl 9:30-16:30 med kvällstjänstgöring (till kl 18:30) några onsdagar/månad.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför nyanställning.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2606
Kontakt
  • Maria Schütz, Enhetschef, 08-12345743
Facklig företrädare
  • Nurgül Dinler, Kommunal, 010-4429009
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb