Vill du vara del i en verksamhet som gör skillnad för barn och ungdomar? Vi söker dig som är specialistläkare och vill ge barn och unga med psykisk ohälsa och deras närstående den bästa vården, samt vara med och utveckla vår verksamhet.

BUP Skärholmen bedriver barn- och ungdomspsykiatrisk specialistvård för barn- och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Mottagningen är en öppenvårdsmottagning där vi träffar patienter med stor variation i psykiatrisk problematik och funktionsnivå tillsammans med deras anhöriga.

På BUP Skärholmen befinner du dig i ett sammanhang med bred och specialiserad kompetens. Vi är en personalgrupp på drygt 45 anställda, bestående av specialistläkare, ST-läkare, psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Vi har även samverkanskurator som stöttar kring samarbetet med andra aktörer, exempelvis habilitering, socialtjänst och skola. Teamarbete är kärnan i vår verksamhet och vi vill att varje yrkesgrupp bidrar med sin unika kompetens.

Du blir en del av den medicinska gruppen där flera specialistläkare, ST-läkare, randande läkare och sjuksköterskor ingår. Denna grupp har varje vecka medicinsk rond för avstämning kring pågående patienter samt möten för informationsutbyte inom kunskapsområdet samt utveckling av arbetssätt.

Våra lokaler ligger i Skärholmen galleria, nära goda kommunikationsmöjligheter. På mottagningen har vi tydliga arbetssätt och rutiner för hur vi utför vårt arbete och ett bra administrativt stöd. Våra lokaler ligger i Skärholmen centrum, nära tunnelbana och bussar.

Arbetsuppgifter 

Som specialistläkare hos oss bidrar du till att barn och unga erhåller evidensbaserad barnpsykiatrisk vård. Dina arbetsuppgifter innefattar psykiatrisk och neuropsykiatrisk diagnostik, läkemedelsbehandling och vårdplanering. Som överläkare/specialistläkare vill vi att du bidrar aktivt på behandlingskonferens och i vårdplanering för våra patienter. Jourtjänstgöring inom vår heldygnsvård ingår.

Du har goda kunskaper om barn- och ungdomspsykiatriskt arbete och är intresserad av att dela dina kunskaper med dina kollegor samt vara delaktig i utvecklingen av verksamheten. I arbetsuppgifterna kan det ingå klinisk handledning av ST-läkare.

I tjänsten finns möjlighet att arbeta på distans en till två dagar i veckan med möjlighet att utföra arbetsuppgifter så som digitala läkarbesök, telefonbesök samt administrativa uppgifter vilket kan innebära receptförnyelser och intyg, remisser eller utlåtanden. 

Kvalifikationer  

Vi söker dig som är specialistläkare med specialisering inom barn- och ungdomspsykiatri eller psykiatri, godkänd för tjänstgöring i Sverige. Har du handledarutbildning och erfarenhet av att undervisa och handleda är det meriterande. 

Personliga egenskaper 

Arbetet kräver både förmåga till självständigt arbete och god samarbetsförmåga. Du är självgående, flexibel och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP Stockholm skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri öppensjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, förmånliga tjänstepensionsvillkor samt försäkringar. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5 000 kr per år) och friskvårdstimme.

Anställningsform  

Tillsvidareanställning, heltid. Deltid kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information  

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

BUP Skärholmen är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2594
Kontakt
  • Elsa Ahrin, enhetschef, 070-2183892
Facklig företrädare
  • Victor Nabseth, Läkarföreningen, victor.nabseth@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb