Regionledningskontoret, Strategisk juridik


Vill du arbeta för demokrati och samhällsnytta i Region Stockholm? Vill du även möjliggöra för oss att lyckas i uppdraget att skapa goda affärer för Region Stockholm, skattebetalarna och invånarna i länet? Då kan tjänsten som avtals- och upphandlingsjurist på Strategisk Juridik och regionledningskontoret vara rätt för dig! Vi söker nu flera avtals- och upphandlingsjurister.

Region Stockholm står inför spännande utmaningar. Vad gäller inköp så breddas och fördjupas arbetet med kategoristyrning. Inköpsarbetet ska präglas av affärsmässighet, konkurrens och innovation samt av hållbarhet och affärsetik. Du kan bli en viktig del av detta arbete.

Vi erbjuder en roll som kombinerar kvalificerat juridiskt arbete med en nära koppling till den verklighet som du lever i som invånare i Stockholms län.

Om oss

Regionledningskontoret är regionstyrelsens förvaltning. Kontoret stödjer regionstyrelsen och regionfullmäktige i deras uppdrag att effektivt och hållbart leda och samordna hela Region Stockholms verksamhet. 

Avdelningen Strategisk juridik har till uppgift att ge kvalificerad juridisk rådgivning och service till både politiker och verksamheter i Region Stockholm. Avdelningens arbete spänner över många olika rättsområden såsom upphandlingsrätt, avtalsrätt, IT-rätt, associationsrätt, integritetsskyddslagstiftning, immaterialrätt, kommunalrätt, konkurrensrätt, hälso- och sjukvårdsrätt, totalförsvarsrätt samt offentlighet och sekretess.

Om tjänsten

Som avtals- och upphandlingsjurist kommer du primärt att arbeta med att bistå vid framtagande och granskning av avtal, granskning av upphandlingsdokument och bistå vid avtalsuppföljningar. I arbetet ingår även att bistå vid tvister och processer primärt i förvaltningsdomstol, att hålla internutbildning samt att arbeta med utveckling och förbättring av avtalsmallar och interna styrdokument.

Arbetet är omväxlande och du kommer att arbeta med kollegor som har spetskompetens inom sitt område och som arbetar med fokus på regionens bästa.

Vem är du?

Vi söker dig som har lång erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete med fokus på kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling.

Som person är du lösningsorienterad, prestigelös och kommunikativ med god förmåga att skapa bra relationer. Du är dessutom ansvarsfull och självgående med stor integritet och förmåga att utifrån verksamhetens behov driva och följa upp det juridiska arbetet. Verksamheten är i stor utsträckning omvärldsstyrd och du behöver ha stor flexibilitet då fokus kan ändras snabbt.

Du har en god förmåga till avancerad rättslig analys och argumentation. Du är kreativ och har lätt för att bryta ner komplexa problem och sätta in frågor i ett större perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att passa för rollen har du:

  • Juristexamen
  • Flerårig kvalificerad yrkeserfarenhet av praktisk kommersiell avtalsrätt och offentlig upphandling
  • Erfarenhet av att skriva och granska komplexa avtal för olika branscher
  • Erfarenhet av att hantera domstolsprocesser, förhandlingar och leverantörstvister

Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från arbete i domstol, större myndighet och/eller arbete som advokat på affärsjuridisk byrå. 

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. Vi erbjuder friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta hemifrån för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Vi sitter i trevliga lokaler på Lindhagensgatan 98. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För en komplett ansökan bifogas CV och personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta chefsjurist, Katarina Back: katarina.a.back@regionstockholm.se.

Övrigt

En säkerhetsprövning kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2587
Kontakt
  • Katarina Back, Chefsjurist, 070-7373541
Facklig företrädare
  • Jonas Ivarsson, SACO, 08-12314458
  • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , 08-12313942
Publicerat 2024-04-22
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb