Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Hjärta Kärl och Neuro, Neurologi

Vi söker 5 ST läkare till Medicinsk Enhet Neurologi. Välkommen med din ansökan! 

Vi erbjuder
Hos oss kommer du att arbeta på en dynamisk och utmanande arbetsplats som kontinuerligt är i förändring.

Vi ligger i framkant vad gäller neurologins utveckling med flera olika högspecialiserade uppdrag och uppdrag i nationell högspecialiserad vård (NHV). Pågående uppstart av Neurocentrum på Karolinska bidrar till förutsättningar för samverkan med övriga professioner inom hela neurologispektrat för att uppnå utvecklingsmål och förändringar nödvändiga utifrån framtidens behov.

Hos oss har du stor möjlighet att utvecklas till specialist inom neurologi men även att fortsätta din bana mot olika subspecialiseringar. Här finns många olika uppdrag och framtida utvecklingsmöjligheter och du kan kontinuerligt utmanas som individ om du har drivkraft för detta.

De möjligheter som står till buds finns inom alla de tre benen som ett universitetssjukhus står för: vård, forskning och utbildning. Vi är med och driver utvecklingen inom neurologin framåt för regionens patienter men många gånger även i både nationellt och internationellt perspektiv.

Du kommer självklart även att erbjudas att ta del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Som ST-läkare i Neurologi inom ME Neurologi ingår man i jourlinjen som primärjour, natt- och helgjour. Du arbetar som underläkare och har varierande arbetsmoment, till stor del inom akutverksamheten (jour, konsult, avdelningstjänstgöring) men också öppenvård (mottagning). Du kommer att tjänstgöra både i Solna och Huddinge. Givetvis deltar du i alla sajtgemensamma arbetsgrupper.

Under din ST-tid kommer du vara aktiv inom alla subområden inom ämnet neurologi. För att stärka utbildningsdelen har vi så kallad internrandning där man i olika perioder tillhör de olika patientflödena (stroke, neuroinflammation, epilepsi, huvudvärk, rörelserubbningar, neurodiagnostik, hjärntumör, neuromuskulärasjukdomar och ryggmärgsskador) för att tillgodogöra sig fördjupad kunskap inom dessa områden.

Vi bedriver regelbundna undervisningstillfällen samt även enskilda specifika dagar per termin med ST utbildning på kliniken. Som läkare vid kliniken ingår att du deltar i undervisning, forskning och utveckling.

Du blir tilldelad en handledare och tillsammans med denne förväntas du ta ett stort eget ansvar i att målen av praktiska samt teoretiska kunskapskrav för specialistutbildningen uppfylls. Detta genom att du tillsammans med ST-handledare, ST-studierektorn samt ansvarig sektionschef planerar och genomför relevanta undervisningar/kurser, randningar, ST projekt med mera.

Vi söker dig som

 • Arbetar bra med andra människor, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt
 • Talar klart, välformulerat och engagerat i möten och grupper, lyssnar och anpassar dig till situationen
 • Leder, motiverar och ger befogenheter för att nå gemensamma mål, samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet 
 • Är noggrann och medveten om mål och kvalitetsstandard, lägger stor vikt vid att leva upp till dem

 Kvalifikationer
Krav:

 • Svensk läkarlegitimation efter AT eller BT
 • Erfarenhet av kliniskt arbete inom området
 • Språkkunskaper motsvarande C2 i svenska och minst C1 i engelska enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk. (se Medarbetarportalen)

Meriterande:

 • Kännedom om vår verksamhet och visat gott medarbetarskap
 • Påvisat engagemang och intresse för neurologi
 • Dokumenterade undervisnings- och forskningserfarenheter
 • Deltagande i utvecklingsarbete

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation, doktorsexamen etc.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2560
Kontakt
 • Anna Sundholm, 0724-640407
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb