Karolinska Universitetssjukhuset, Akut och Reparativ Medicin, ME Akut Solna

Vårt uppdrag är att vara bäst på det svåra. Vi går till jobbet varje dag för att ta vården framåt för i morgon. Läs mer om oss och ansök här!

Vi erbjuder
Hos oss inom verksamhetsområde Medicinsk Enhet Akut har du möjlighet att arbeta i en förändringsdriven verksamhet där vi arbetar tillsammans för den akut sjuka patienten.

Vi erbjuder ett brett utbud av utbildningar på olika nivåer, från student till färdig specialist med bland annat årliga hjärt-lungräddning utbildningar med simuleringar och vi håller också i en del SK-kurser och SVK kurs för läkarstudenter.

Du kan se fram emot ett utvecklande jobb där du ingår i ett sammanhang med förutsättning att ge god vård utan fördröjningar. Vi erbjuder också en arbetsmiljö där goda idéer fångas upp och ett stöd i att driva arbetet framåt och ligga i framkant.

Vi trivs tillsammans, har en god stämning i kollegiet och vår arbetsplats präglas av vårt uppdrag som universitetssjukhus – vård, forskning och utbildning.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om oss
ME Akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin (ARM) och är en stor verksamhet som inkluderar både akutmottagningar och slutenvårdsavdelningar. Sektionen Internmedicin Solna består av två slutenvårdsavdelningar; AVA och IMA. Läs mer om Tema ARM här och mer specifikt om omvårdnadsområde Solna här!

Genom ett nära samarbete med övriga verksamheter och spetskompetenser inom akut omhändertagande, bidrar vi till en god akutvård för de som är sköra och behöver högspecialiserad vård.

Vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag är vägledande när vi bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.

Om oss
ME Akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin (ARM) och är en stor verksamhet som inkluderar både akutmottagningar och slutenvårdsavdelningar. 

Sektion Internmedicin Solna består av 2 slutenvårdsavdelningar; AVA inriktat på högre övervakningsnivå och IMA som präglas av den komplexa patienten som är i behov av en högre vårdnivå.

Intensivakutmottagningen i Solna har ett flöde på cirka 11 500 besök per år. Hit kommer patienter med på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på intensivakuten. En stor andel av patienterna inkommer som larm med inläggningsbehov.

Vi samarbetar med ME akut i Huddinge som har en stor akutmottagning med oselekterat patientflöde samt slutenvården innefattar verksamheterna AVA, MAVA och MIMA.

Genom ett nära samarbete med övriga verksamheter och spetskompetenser inom akut omhändertagande, bidrar vi till en god akutvård för de som är sköra och behöver högspecialiserad vård. Vi planerar utökning av IMA vårdplatser under året.

Karolinska Universitetssjukhuset är världens åttonde bästa sjukhus.

Vår vision: Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag är vägledande när vi bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle.

Läs mer om Tema ARM här.

Om tjänsten
Vi söker nu två biträdande överläkare till vår verksamhet i Solna.

1 biträdande överläkare i Internmedicin som kommer att arbeta i både slutenvården och öppenvården samt ha ett ansvarsområde inom verksamheten.

1 biträdande överläkare i Akutsjukvård med placeringsbas i Solna med återkommande rotationer till ME akut i Huddinge. Även denna tjänst med ett ansvarsområde inom verksamheten.

För båda tjänsterna ingår ingår handledning av övriga medarbetare och omvårdnadspersonal i arbetsuppgifterna och att arbeta i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter.

Vi söker
Dig som har kompetens inom intermediärvård och akutsjukvård samt är aktiv forskare.

För att trivas hos oss bör du vara en ambitiös person som vill utveckla och driva processer vidare. Du är nyfiken lagspelare med intresse för helhetsbilden. Evidensbaserad vård, korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga nyckelord.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Internmedicin eller Akutsjukvård

Meriterande: Tidigare arbetserfarenheter från universitetssjukhus

För biträdande överläkartjänst krävs minst tre års klinisk heltidsarbete i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvar- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. 

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2445
Kontakt
  • Gona Jaafar, 0724-654879
  • Maria Söderkvist, 0702-608360
Facklig företrädare
  • Mikael Nilsson, Läkarföreningen, mikael.b.nilsson@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb