Är du intresserad av infektionssjukvård och vill ha möjlighet till vidareutveckling? Trivs du med att ta ansvar, att leda arbete och brinner för utbildning? Här finns en unik möjlighet att utvecklas. Vi söker nu en nattsjuksköterska till vårt team på Infektionskliniken på Danderyds sjukhus!

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder en trygg, stabil arbetsmiljö med högt i tak och stor arbetsglädje. Som medarbetare på infektionskliniken får du en individuell inskolning och för oss är det viktigt att du blir trygg i din roll. Är du intresserad av förbättringsarbete inom något specifikt område finns här möjlighet att aktivt delta i vårt kvalitetsarbete.

Vi tycker att det är viktigt med balans i livet och uppmuntrar dig att utnyttja friskvårdsbidraget om 5000 kr per år. På sjukhuset finns personalgym till det förmånliga priset av 540 kr/år, personalbostäder och närhet till fina omgivningar vid Edsviken.

Vi jobbar utifrån hälsosamma scheman och genom ATK-systemet har du möjlighet att öka din lön, få ut mer ledighet eller växla till pension. Vid nattjänstgöring får du även dubbel ob-ersättning. För alla sjuksköterskor i 24/7 verksamhet utgår även en kvarstannandebonus om 40 timmar. Läs mer om våra personalförmåner här.

Arbetsbeskrivning

På infektionskliniken vårdar vi patienter med svåra infektionssjukdomar som kräver specialistvård. Vid behov kan vi erbjuda våra patienter högflödesbehandling av medicinsk syrgas och på varje isoleringsrum finns möjlighet att koppla upp patienterna med vårt övervakningssystem (PAMS). Som SSK har du hand om fyra till nio patienter per team tillsammans med undersköterska.

Infektionskliniken ansvarar för att vårda vuxna patienter i olika åldrar med akuta infektioner, exempelvis sepsis, pneumonier, tuberkulos, CNS-infektioner, erysipelas och endokarditer.

På Avd 5 finns fyra vårdplatser där vi har möjlighet till kontinuerlig monitorering och tätare kontroller av vitalparametrar. Här vårdar vi de patienter som är mest sköra. Vi handhar exempelvis drän, centrala infarter, svåra sår, timdiures och högflödesmaskiner. Patienterna kan vara drabbade av respirations- eller cirkulationssvikt samt CNS påverkan som kräver en högre tillsyn och vår infektionskompetens. Dessa patienter kan övervakas med PAMS övervakningssystem samt telemetri eller bronkoskoperas på sal. Här arbetar vi tätt i teamen med ett väl strukturerat dygn, tydliga rondmallar och målstyrda ordinationer gällande t.ex vätskebalans och vitalparametrar. Allt för att centrera infektionsvården kring patienten här hos oss.

Vi ser att det är viktigt med utbildning och utvecklingsmöjligheter hos personalen och erbjuder därför täta , återkommande föreläsningar och utbildningsmöjligheter för såväl dag- som nattpersonal.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska Svenska C1

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från akutsjukvård eller infektion men inget krav.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självgående och arbetar enskilt utan problem men värdesätter även samarbete med såväl kollegor som patienter. Viljan att vara delaktigt i en lärande och utvecklande arbetsmiljö där det är naturligt och självklart att ställa frågor och bidra. Då du har daglig kontakt med patienter är det viktigt att du är tillmötesgående med god kommunikativ förmåga.

Det viktigaste för oss som jobbar på infektionskliniken är att våra patienter känner sig trygga och säkra samt får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans!

Är du nyfiken på vad våra medarbetare tycker om vår arbetsplats? Då välkomnar vi hospitering hel-eller halvdag.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2404
Kontakt
  • Louise Stam, 08-12355394
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-08-31
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb