Astrid Lindgrens barnsjukhus

Vi söker nu en ny chefskollega till vårt omvårdnadsområde; specialiserad och högspecialiserad barnneurologi och barnortopedi.

Du erbjuds

Vi är en erfaren chefsgrupp med stort engagemang som arbetar tillsammans i vår omvårdnadsledningsgrupp. Vill du vara med och leda samt utveckla en av Sveriges viktigaste verksamheter för barn och ungdomar tillsammans med oss?
Du får som chef ett sammanhållet ansvar för vård, forskning, utbildning och ekonomi på din enhet. Ett nyckelord för ledarskapet på Karolinska är tillsammans. Det är inte du själv som chef som förväntas ha alla svar eller hitta alla lösningar. Däremot är det din roll som ledare och chef att skapa förutsättningar för det samskapande som krävs i en så komplex verksamhet som vår. I dialog med din närmaste chef har du ansvar för att du får den utveckling du behöver för att vidareutvecklas i din ledarroll. Det finns många sätt att få stöd inom ramen för Karolinskas chef- och ledarskapsutveckling.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner vi erbjuder.

Om tjänsten

Vårdavdelning 10 är belägen i Solna och här vårdas primärt barn med  neurologiska, neurokirurgiska, ortopediska och reumatologiska sjukdomar. Avdelningen bedriver specialiserad och högspecialiserad vård och vi arbetar tillsammans i team.

Som omvårdnadschef (OVC) leder du arbetet i ett gemensamt ledarskap tillsammans med dina två närmsta chefskollegor och är första linjens chef för omvårdnadspersonalen. Du ansvarar och säkerställer att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för våra patienter och du ger medarbetarna de förutsättningar som krävs för arbetet. Du har ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och forskning. I rollen ingår även ansvar för arbetsmiljö, budget och verksamhetsutveckling. Du arbetar tillsammans med våra sektionschefer som är läkare och du ingår i verksamhetens ledningsgrupp tillsammans med övriga omvårdnadschefer och sektionschefer.

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.

Vi söker dig som

 • Är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv men som också har en förmåga att stanna upp och reflektera samt skapa delaktighet
 • Har klinisk erfarenhet från omvårdnadsarbete och värdesätter detta i din roll som chef
 • Trivs i rollen som ledare och som har lätt för att skapa förtroende hos medarbetare, stödja och bidra till deras utveckling samt motivera och tillvarata deras engagemang och kompetens
 • Du är inte rädd för att hugga in där det behövs och uppskattar att ha roligt med dina kollegor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska med minst ett års chefserfarenhet

Meriterande:

 • Magisterexamen
 • Ledarskapsutbildning

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2325
Kontakt
 • Marcus , 073-6996125
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Kommunal, kommunal.karolinska@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb