Karolinska Universitetssjukhuset, FoUU Stab, Sektion Forskningsstöd

Är du redo att ta dig an en mångsidig och spännande roll? Vill du vara en del av ett team som arbetar nära världsledande forskare inom klinisk forskning? Då är du den vi söker för att bli en del av vårt team! 

Du erbjuds

 • att arbeta på ett av världens mest ansedda universitetssjukhus där forskning i världsklass sker varje dag
 • ett spännande och omväxlande arbete, som möjliggör konstant utveckling inom många olika områden
 • kollegor med olika kompetenser och erfarenheter som tillsammans arbetar som ett team för att ge våra kunder bästa tänkbara service
 • flextid för möjlighet till en bra balans mellan arbete och fritid

Om tjänsten

Karolinska Trial Alliance (KTA) är ett av Region Stockholms och Karolinska Universitetssjukhusets så kallade "core faciliteter" och har som uppdrag att stötta den kliniska forskningen i planering och genomförande, samt utbilda i GCP och kliniska studier. Vår målbild är att öka kvaliteten och antalet kliniska studier i Region Stockholm och i rollen som Monitor/CRA kan du göra skillnad.

Som Monitor/CRA hos oss på KTA kommer du att arbeta nära den högspecialiserade vården och Karolinska Institutets ledande forskare. I tjänsten ingår att erbjuda stöd till samtliga sjukvårdsenheter inom regionen, inklusive akademiska och industrisponsrade studier, vilket betyder att det är ett brett uppdrag som rör alla typer av klinisk forskning i primär, öppen och den högspecialiserade vården. Du kommer att vara en del av ett team på cirka 15 medarbetare med olika bakgrund och specialområden. Vi ser vårt arbetssätt som ett lagarbete, och sitter i moderna kontorslokaler mitt emot Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

Rollen som Monitor/CRA är omväxlande, och du kommer att samarbeta nära studiens sponsor och uppdragsgivare, skriva monitoreringsplan och monitorera site för att säkerställa att studierna genomförs, dokumenteras och rapporteras i enlighet med protokoll, GCP och gällande myndighetskrav.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du får möjlighet att utvecklas inom olika terapiområden och arbetsuppgifter genom en individuell utvecklingsplan.

Tjänsten innebär resor inom Sverige, främst inom Stockholmsregionen. Tillträde är flexibelt men helst så snart som möjligt, och det är en tillsvidareanställning med en provanställningsperiod på 6 månader.

Vi söker dig som

 • har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga
 • är flexibel, noggrann och har god analytisk förmåga
 • har förmåga att tillämpa regulatorisk expertis i olika sammanhang
 • arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt, är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. 

Vi lägger stor vikt vid personlighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Naturvetenskaplig utbildning inom något medicinskt relaterat ämnesområde eller är utbildad sjuksköterska.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Några års erfarenhet av att arbeta som monitor inom klinisk forskning
 • Erfarenhet av att tidigare arbetat nära den akademiska kliniska forskningen och har en god förståelse för den akademiska medicinska forskningens förutsättningar och infrastruktur. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2298
Kontakt
 • Eva Löfkvist, 0724570762
Facklig företrädare
 • Vision, vision.karolinska@regionstockholm.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb