Habilitering och Hälsa, Motorik- och träningscenter

Om oss: Motorik- och träningscenter är en länsövergripande specialistverksamhet inom Habilitering & Hälsa. Vårt uppdrag är att ge insatser kring motorik och fysisk aktivitet/träning till personer som har en rörelsenedsättning. På mottagningen finns både gym och behandlingsrum för besök, enskilt eller i grupp. Utöver träningsteam för barn och vuxna genomförs också habilitering i team för dysfagi och handfunktion.
Hos oss arbetar fysioterapeuter/sjukgymnaster, instruktörer, arbetsterapeut, logoped, dietist, administratör och enhetschef. Vi finns på Rosenlunds sjukhus.

Om tjänsten: Du kommer i första hand att arbeta i vårt träningsteam för barn, men det kommer även finnas behov av att hoppa in och arbeta i vårt träningsteam för vuxna. Hos oss arbetar fysioterapeuter/sjukgymnaster tillsammans med instruktörer, patienter och deras nätverk för att bedöma motorisk funktion och hitta fungerande träning. Långsiktigt arbetar Motorik- och träningscenter med att patient och nätverk ska bli självständiga i sin träning först i våra lokaler men sedan i hemmet, skolan/jobbet eller på träningsanläggning på annan plats.

I arbetet ingår bedömning av patientens funktion och/eller förmågor och att planera och utvärdera träningsinsatser utifrån mål som bestäms tillsammans med patienten. Dokumentation förs i TakeCare.

Vi är en arbetsgrupp med trevligt arbetsklimat och god arbetsmiljö. Arbetet är varierat och uppskattat av patienter och anhöriga. Kompetensutveckling är en självklar del av arbetet.

Om dig:  Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med klinisk erfarenhet och/eller intresse av att arbeta med målgruppen.  Du är välkommen att söka även om du är nyutexaminerad.

Du har ett stort intresse för människor och engageras av att hitta motorisk funktion för personer med motoriska svårigheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Anställningsvillkor: Vikariat 100%. Tillträde så snart som möjligt och inledningsvis 12 månader. Viss möjlighet till förlängning på enheten, men stor möjlighet till förlängning inom Habilitering & Hälsa.

Vi tillämpar flexibel arbetstid och förmåner så som fri hälso- och sjukvård och friskvård under arbetstid.

Intervjuer, så väl som anställning, kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

Om du vill veta mer:

Enhetschef Eva Svensson eva.m.svensson@regionstockholm.se, tel. 08-123 35 173 

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2066
Kontakt
  • Eva Svensson, 08-12335173
Facklig företrädare
  • Thomas Airo, 070-4846052
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb