Motiveras du av att leda utveckling och förändring? Nu gör vi en nystart för vår kognitiva mottagning - få en framträdande roll i verksamheten och dess fortsatta utveckling! Nu söker vi en specialistläkare som vill arbeta i en framåtlutad verksamhet. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och att tillsammans fortsätta att erbjuda högkvalitativ vård inom demens och geriatrik.

Om tjänsten

Som specialistläkare på mottagningen kommer du tillsammans med mottagningsteamet, bestående av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och neuropsykolog att utföra utvidgade demensutredningar, ställa diagnoser samt utföra uppföljningar av läkemedelsbehandlingar.  Du kommer att ges möjlighet att själv forma och utveckla verksamheten i samband med nystartandet av mottagningen. I din roll ingår det även att handleda läkare under utbildning. Den geriatriska verksamheten innefattas av en geriatrisk slutenvårdsavdelning, mobilt team för äldre, SÄBO, osteoporosmottagning och kognitiv mottagning. 

Organisatoriskt tillhör du läkargruppen på geriatriken med placering på kognitiva mottagningen. Vi tror starkt på att dela med oss av vår kompetens till varandra. I ditt arbete kommer du att ha ett gott stöd av såväl sjukhusledningen som övriga kollegor på geriatriken. För bästa introduktion och integrering i verksamheten kommer det att finnas kollegialt stöd tillgängligt, samt regelbundna träffar och utbildningar för att fortsätta utveckla din kompetens. Tid kommer avsättas för teambildande och uppstart. Arbetstiden är dagtid med viss möjlighet till distansarbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

 • Handledning av läkare under utbildning
 • Utvidgade demensutredningar
 • Diagnostisera
 • Utföra uppföljningar av läkemedelsbehandlingar
 • Utveckling av verksamheten

Om vårt erbjudande:

Det kommer finnas viss möjlighet till flexibilitet i arbetstid. För dig som önskar finns även möjlighet till jourarbete inom den geriatriska klinikens uppdrag. Möjlighet till fortbildning kommer löpande att erbjudas.

Vi erbjuder friskvårdsbidrag på 5000 kr för år 2024. Du kan läsa mer om våra förmåner på vår hemsida.

Om dig

För den här tjänsten behöver du:

 • Vara legitimerad läkare med specialistutbildning i geriatrik, allmänmedicin eller psykiatri. Ditt bevis behöver vara godkänt i Sverige
 • Erfarenhet av arbete på kognitiv mottagning
 • Ha god svenska i både tal-och skrift
 • Intresse och engagemang för kognitiva sjukdomar

Det är meriterande om du också har:

 • Erfarenhet av arbete på kognitiv mottagning eller annan verksamhet inom demensvård
 • Körkort
 • Erfarenhet av att arbeta i TakeCare

Den här tjänsten passar dig som, tillsammans med ditt team, är innovativ och flexibel som tycker om att tänka nytt kring arbetssätt och metoder. Du har en framträdande roll i ert gemensamma uppdrag att utveckla kognitiva mottagningen i Norrtälje till en självklar plats i framtidens vård. För att lyckas med detta krävs ett gott teamarbete med god förmåga att samarbeta med din omgivning. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt och arbetar enligt senaste evidens.

Du delar vår värdegrund som bygger på delaktighet, trygghet och respekt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss

Vi ser fram emot att göra en nystart med vår kognitiva mottagning. Teamet på mottagningen kommer att bestå av läkare, psykolog, arbetsterapeut, sjuksköterskor och undersköterskor. Vårt motto är att vara där den äldre patienten finns. Vi vill utvecklas och expandera för att möta den åldrande befolkningens framtida behov av vård

Hos oss ligger primärvården och Norrtälje sjukhus i samma organisation. Det har möjliggjort ett nära samarbete mellan sjukhuset, primärvården och vård- och omsorgsboenden. Vi är också en del av region Stockholm och har en väletablerad kontakt med flera av sjukhusen.

Hos oss arbetar du i en fantastisk Roslagsmiljö med nära till det mesta; havet, en charmig stadskärna, friluftsliv samt närhet till ett boende i lantlig miljö men ändå nära Stockholm. Du når oss enkelt med bekväm och wifi-utrustad direktbuss från Stockholm.

Vi är en del av Tiohundra – det kompletta vårdbolaget i Roslagen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Norrtälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1909
Kontakt
 • Greger Slättman, 08-12326806
Facklig företrädare
 • Nås via vår växel, tel, 0176-10100
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb