Serviceförvaltningen, Vårdnära applikation

Vill du arbeta med IT för framtidens sjukvård där din insats har stor betydelse för många? Är du dessutom en person med nyfikenhet och starkt personligt driv med bakgrund inom Unix och applikationsdrift? Då kan jobbet som AIX-specialist på serviceförvaltningen vara rätt för dig!

Om oss

Rollen som AIX-specialist är placerad på enheten Vårdnära applikation som består av kunniga och engagerade specialister som tillsammans säkerställer applikationsförvaltningsstöd till vården. Detta omfattar bland annat vidareutveckling och applikationsdrift av IBM AIX plattform för att stödja hälso- och sjukvårdens kärnverksamhet och dess vårdprocesser.

I det närmaste teamet som primärt arbetar med Region Stockholms journalsystem TakeCare med tillhörande kringsystem har vi en stark gemenskap och ser fram emot att välkomna en ny kollega.

Om tjänsten

TakeCare är förmodligen världens största enskilda patientjournalsystem och används av sjukhusen i Stockholm, Dalarna, Gotland och i Norrtälje och vårdcentraler samt av 100-tals privata vårdgivare. TakeCare har över 300 integrationer mot både interna och externa system. Som AIX-specialist fokuserar du på att upprätthålla driften av Take Care. Det innebär att vara en del i hela leveranskedjan med allt från applikationsdrift, operativsystem (mestadels AIX men även en del linux) och ända ner till hårdvara.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Incident-, change-, problem- och ärendehantering
 • Script-/verktygsutveckling i Unix Installation och uppgradering av applikationer, system och servrar
 • Backup och Restore
 • Övervakning, felsökning samt konfigurering
 • Planering och dokumentation samt allmänt projektarbete

Vem är du?

Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och positiv. Med målmedvetenhet och analytisk förmåga hanterar du de utmaningar du stöter på i ditt dagliga arbete. Trots högt tempo och varierade arbetsuppgifter behåller du hög kvalitet på ditt arbete och har ett strukturerat arbetssätt. Du är en lagspelare som även kan arbeta självständigt. Självklart har du ett genuint intresse för teknik och service. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att passa för rollen ser vi att du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, eller gedigen arbetslivserfarenhet inom IT som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom Unix.
 • Mycket god erfarenhet av drift av IBM/AIX i stora komplexa och kritiska system.
 • Mycket god erfarenhet av Power Virtualization och IBM´s Power hårdvara.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Har du dessutom kompetens inom lagring (Dell/EMC VMAX) ser vi det som en fördel.

Vårt erbjudande

Du kommer arbeta med trevliga arbetskamrater i en miljö där avancerad teknik står i fokus. Vi sitter på tillsammans i moderna lokaler på Lindhagensgatan, Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Vi har flexibel arbetstid för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Läs mer om förmånerna i vårt kollektivavtal här.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Tester ingår som ett andra steg i rekryteringsprocessen. Vi använder oss av Assessios tester MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett problemlösningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser.

Övrigt

Beredskap ingår i tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/41
Kontakt
 • Tomas Berg, tf Enhetschef, 070-4106966
Facklig företrädare
 • Mona Ternelius, 08-12317830
 • Anne-Lie Vestlund, 08-12314280
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb