Kvinnosjukvård och förlossning, VO Ledning

Verksamhetsområdet kvinnosjukvård och förlossning är ett av Södersjukhusets tio verksamhetsområden med ca 600 medarbetare. Kliniken är uppdelad i två sektioner, en obstetrisk sektion samt en gynekologisk sektion. Det finns även en Universitetssjukvårdsenhet med forsknings- och utbildningsuppdrag. Med ca 6700 förlossningar varje år gör det oss till den största förlossningskliniken i regionen. Den obstetriska sektionen inrymmer hela förlossningskedjan från mödravård till eftervård. Den stora volym av patienter kliniken årligen hanterar skapar en stor kompetens bland medarbetarna.  

Arbetsbeskrivning

Som sektionschef obstetrik kommer du tillsammans med vårdchefen leda arbetet och du har det medicinska ansvaret för sektionen. Du är med i klinikens ledningsgrupp och du har en aktiv och central roll både inom verksamhetsområdet men också i olika sjukhusövergripande och regionala forum. Till din hjälp har du bl.a. controller, HR-partner och administrativt stöd.

Du rapporterar till verksamhetsområdeschefen på obstetrik och samverkar med sektionschefen på gynekologi samt ST-chefen. Du initierar, driver och utvecklar arbetssätt och rutiner som leder till förbättrade flöden för patienter och skapar en god arbetsmiljö för klinikens medarbetare.

Din fördelning i arbetet är:

  • 60% som ledare över, 25 obstetriker, specialistläkare, biträdande överläkare samt överläkare. 
  • 40 % av din tid kommer du att arbeta kliniskt som läkare och deltar i jourarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en god ledare och förebild. Du behöver ha ett intresse i ledarskapsfrågor, organisationsutveckling och samtidigt en vilja att fortsätta att arbeta kliniskt. Du är en god kommunikatör, samverkansinriktad och kan driva utvecklingen framåt. Du är van vid att arbeta självständigt och har ett flexibelt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kompetenskrav

  • Läkare med specialistkompetens i gynekologi och obstetrik.
  • Erfarenhet av chef/ledarskap är önskvärt.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av våra förmåner är:

  • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
  • Ett generöst friskvårdsbidrag.
  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här 

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7210
Kontakt
  • Maria Sjöstrand, 08-6162757
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-12-15

Tillbaka till lediga jobb