Habilitering och Hälsa, Habiliteringscenter Sollentuna vuxna

Om oss

Habiliteringscenter Sollentuna vuxna är en specialistmottagning som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till personer över 18 år med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumtillstånd, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Genom att ge råd, stöd och behandling till den enskilda och dess nätverk, kan vi förebygga och minska svårigheter som en funktionsnedsättning kan medföra. Vi skapar förutsättningar för den enskilde att fungera på bästa sätt i sin vardag.

Med stöd av administratörer, arbetar vi i tvärprofessionella team, bestående av kurator, psykolog, specialpedagog, logoped, fysioterapeut/sjukgymnast och arbetsterapeut. Vi är organiserade i team utifrån funktionsnedsättningarna; intellektuell funktionsnedsättning och rörelsenedsättning respektive autismspektrumtillstånd. 

Vårt upptagningsområde består av kommunerna Solna, Sollentuna, Järfälla, Sigtuna, Upplands Bro samt Upplands Väsby och vår mottagning ligger i nybyggda fina, luftiga lokaler i Färgskrapan nära Sollentuna centrum, med närhet till pendeltåg och bussar.

Om tjänsten:

Vi söker en psykolog till vår mottagning där arbetet till största del kommer vara i autismteamet (AST) och viss del i teamet för rörelsenedsättning (RN) och intellektuell funktionsnedsättning (IF). Som psykolog ansvarar du för psykologens perspektiv i nära samarbete med de andra yrkesprofessionerna på enheten. I arbetet inom habiliteringen ingår bland annat:

Arbete med att ge patienten och dennes omgivning ökad kunskap om funktionsnedsättningen och dess konsekvenser samt lära ut strategier för att hantera svårigheterna. En konsultativ och rådgivande roll till patienten och dennes närmiljö, både individuellt och i nära samarbete med andra yrkesgrupper hos oss. Arbete med behandling individuellt och/eller i grupp. Leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap.

Vi är en arbetsgrupp med ett trevligt arbetsklimat och en god arbetsmiljö. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter, frihet under ansvar, ett kollegialt stöd och god kompetensutveckling genom handledning och fortbildning. Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid.

Anställningsform:                                        

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med erfarenhet av habilitering.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet: Du har intresse för människor med funktionsnedsättning. Du engageras av att försöka förstå patienter som sällan fungerar enligt normen, som kräver stora anpassningar i arbetssätt och perspektivtagande samt som kräver att man skapar individuella och kreativa lösningar på problem utifrån deras förutsättningar. Det övergripande syftet är att patienten ska få en så bra vardag som möjligt.

Du gillar att arbeta självständigt likväl som i team och tar eget ansvar för att planera, utveckla och driva patientarbetet framåt på ett strukturerat sätt. Hos oss behöver du kunna samarbeta och drivas av ett kollegialt lärande då du arbetar i nära samarbete med andra yrkeskategorier. 

Frågor? Kontakta gärna:

Ann-Sofie Londér, enhetschef

Tel: 08-123 359 04

Facklig kontakt:

Liisa Holtay, Psykologförbundet

Tel. 08-123 404 84

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.


Övrig information: 

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning.  

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollentuna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7118
Kontakt
  • Enhetschef Ann-Sofie Londér, 08-12335904
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb