Karolinska Universitetssjukhuset, ME Klinisk nutrition

Vi söker två dietister till barnsektionen i Huddinge. Har du erfarenhet eller önskan om att arbeta med barnnutrition och lockas av att arbeta i ett interprofessionellt sammanhang? Intresserar du dig för utbildning och forskning och vill vara med och bedriva vård i framkant? Då ska du läsa vidare!

Vi erbjuder

Som dietist inom vår verksamhet ingår du i ett interprofessionellt medicinskt team, där du utgör en viktig kompetens. Här ses dietisten som en nödvändig och självklar teammedlem och befinner sig ofta i centrum av barnets behandling.

Vi erbjuder en inkluderande och utvecklande arbetsmiljö och vi är ett team av erfarna dietistkollegor som erbjuder unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och få stöd i arbetet.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Som dietist till barnsektionen, för barn 0–18 år i Huddinge kommer din huvudsaklig inriktning att vara hematologi, CAST (Centrum för allogen stamcellstransplantation), nefrologi och inflammatoriska tarmsjukdomar.

Du arbetar enligt NCP i all nutritionsbehandling och använder evidensbaserade metoder för utredning, åtgärder, uppföljning och utvärdering. Som medarbetare hos oss inom Klinisk nutrition ingår det även som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling genom möjlighet att delta i konferenser och utbildningar.

Arbetet innebär:
- arbete i högspecialiserad vård med nutritionsbehandling för komplexa patienter.
- arbete i team med flera andra yrkesgrupper.
- varierande och stimulerande arbetsdagar.
- arbete i slutenvård och öppenvård både i det akuta skedet och uppföljande behandling.
- föreläsa för och utbilda vårdpersonal, patientgrupper och studenter med flera

Din hemvist inom Klinisk nutrition innebär att du blir en del av ett dietistteam där vi har ett gemensamt helhetsansvar inom de olika områdena, varför uppdragen över tid kan komma att varieras. Vi tar emot dietiststudenter och handledning av dietiststudent kan ingå i arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som: 

  • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
  • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. 
  • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad dietist med behörighet att verka inom svensk sjukvård
  • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:

  • Magisterexamen eller högre akademisk utbildning 
  • Klinisk erfarenhet som dietist inom pediatrisk verksamhet

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7033
Kontakt
  • Susanne Nilsson, 0725-808682
Facklig företrädare
  • Frida Lindgren , 08-12386188
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-11-12

Tillbaka till lediga jobb