Psykiatri, Heldygnsvård barn och unga

Är du en erfaren sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatri och redo för nya utmaningar?
Då kanske du är vår nya biträdande enhetschef till Heldygnsvård barn och unga!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm och idag är vi cirka 160 anställda. 

Från hösten 2024 kommer vi få tillgång till nya lokaler på Gamla Karolinska och flytta vår heldygnsvård dit.

Heldygnsvård barn och unga har plats för 8 familjer med barn upp till 18 år.
Vi har ett välutvecklat samarbetare med Öppenvård barn och unga där remiss ofta kommer ifrån och i inskrivning av familjer är planerade. Behandlingstiden är ca
4-6 veckor och barnet har alltid minst en förälder hos sig på avdelningen under hela behandlingsperioden. Behandlingen är familjebaserad. På heldygnsvård barn och unga arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, psykolog, fysioterapeut och lärare.

Förutom måltidsstöd bedrivs behandling i grupp i olika former, familje-, ungdoms-, föräldra-, syskon-, närstående-, fysioterapi- och musikgrupp samt skola. Vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri.

Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarinflytandesamordnare.

Läs gärna mer om vår verksamhet här!


Arbetsuppgifter: 
Som biträdande enhetschef arbetar du nära enhetschefen och medarbetarna på vårdavdelningen. Tillsammans med medarbetargruppen utvecklar du vården utifrån patientgruppens behov samt aktuella riktlinjer och evidensläge.

Du kommer att tillsammans med enhetschefen att ha arbetsledaransvar för de medarbetare som arbetar på enheten. Tjänsten är både administrativt och kliniskt fördelad, ca 50-50%.

Du leder och delegerar arbetet i gruppen, verkar för god sammanhållning, trivsel och säkerställer en god patientsäker vård utifrån tillgänglig evidens. 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning i grundbefattning som sjuksköterska.
Heltid, 40 timmar per vecka måndag - fredag dagtid.
Förordnande som biträdande enhetschef gäller 1 år i taget.
Provanställning kan komma att tillämpas.


Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri.
Du är intresserad av ledarskap, utvecklings- och förändringsarbete och är en inspirerande och trygg ledare med god förmåga att hantera ett brett spann av frågor. 

Erfarenhet från verksamhet inom heldygnsvård är ett krav och meriterande är erfarenhet inom psykiatrisk och ätstörningsvård.

Arbete i journalsystemet Take Care, genomförd Bergen utbildning och är HLR-instruktör, ses som meriterande.

Personliga egenskaper
Du har goda ledaregenskaper och kan stimulera till utveckling på Heldygnsvård barn och unga. Du är ansvarstagande, välorganiserad och har förmåga att tillsammans med medarbetarna skapa ett öppet arbetsklimat där delaktighet, engagemang och arbetsglädje ingår.
Som person är du strukturerad, kommunikativ, flexibel och lösningsfokuserad. Du initierar och driver självständigt förbättringsarbeten på enheten. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem och har ett intresse för att främja god arbetsmiljö.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att ta egna initiativ.

Utbildning & lärotillfällen:
För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi vid ett par tillfällen per år olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Våra förmåner:
Vi värnar om hälsa och välmående, därför erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsaktiviteter, samt 5000kr i friskvårdsbidrag.
Som medarbetare inom Region Stockholm har du dessutom rätt till fri sjukvård och erbjuds även extra ersättning vid föräldraledighet.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7017
Kontakt
  • Silvia Lisewska-Finnerman, 072-2471595
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb