Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik med drygt 500 anställda, sju vårdavdelningar, medicinmottagning och endoskopiskt centrum. 

Vi brinner för våra patienter! Känner du likadant så kom och hjälp oss att bli Sveriges ledande akutsjukhus! Vi söker en chef till neuro-gruppen och Dig som har stort engagemang för ledarskap och utvecklingen av vår verksamhet!

Om oss

Arbetsplatsen består av en akutneurologisk vårdavdelning (NAVE) med fjorton platser, samt en enhet med åtta platser för övervakning och avancerad neurologisk vård (NIMA). Vi har två strokeenheter som tillsammans vårdar 39 stroke och TIA patienter, där trombolyspatienter vårdas på speciella övervakningsplatser med möjlighet för uppföljning på vår strokemottagning. 

Neurologiska dagvården har utöver detta nyligen öppnats som en del av vårt löpande förbättringsarbete.

Våra duktiga neurologer bemannar våra avdelningar och erbjuder konsultverksamhet vardag 8-16, helger 8-13, trombolysjourberedskap i telefon övriga tider.

Vi erbjuder återbesök för våra patienter på vår neurologmottagning samt strokemottagning.  

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete, där du ansvarar för personal, budget och verksamhet. För att möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet, med patienten i fokus och för en säker vård med hög kvalitet. Genom ett utvecklat ledar- och medarbetarskap och en god arbetsmiljö skapar vi mervärde för dem vi är till för. 

Du driver tillsammans med övriga chefskollegor frågor rörande strategisk kompetensförsörjning, bemanning och arbetets organisering. Ytterligare en viktig samarbetspartner är medicinskt ansvarig läkare, som tillsammans med dig arbetar för att säkerställa en god vård av hög kvalitet, patientsäkerhet och utveckling inom respektive specialitet och diagnosområde. 

Som sektionschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen på Internmedicin och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Till stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner, verksamhetsutvecklare och administratör.

I ditt uppdrag ingår 50% kliniskt arbete.    

Vad har vi att erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att påverka och driva utveckling i stort som smått. Chefsrollens utmaningar möter du tillsammans med ett engagerat chefsgäng och en ledningsgrupp som värdesätter öppenhet, vilja och fokus. Vid start erbjuds du ett introduktionsprogram och fortsatta möjligheter till vidareutveckling inom ditt chef- och ledarskap.

Möjlighet till forskning – Södersjukhusets strokeforskningsnätverk är anknuten till KI och många spännande forskningsprojekt inom stroke pågår.

Vi är centralt belägna på Södermalm med närhet till både buss, tunnelbana och pendeltåg. Utöver detta har vi en fantastisk utsikt från sjukhuset med närliggande fina promenadstråk som löper längs med vattnet. Vi på SÖS har vårt eget Hälsoteam med professioner som hälsopedagoger, ergonomer och fysioterapeuter. Personalgymmet erbjuder styrketräning och träningspass och du erbjuds även friskvårdbidrag.

Kvalifikationer

Krav: Specialistläkare inom neurologi och/eller internmedicin.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av chef- och ledarskap. Erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete med goda resultat för patient, personal och verksamhet. Forskningserfarenhet och utbildning.

Personliga egenskaper 

Du är en självklar ledare och ser samarbete, dialog och delaktighet som viktiga framgångsfaktorer för att nå resultat och skapa mervärde för våra patienter. Du motiveras av förändringsarbete, ser till helheten och agerar långsiktigt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och ställer höga men realistiska krav i strävan efter resultat. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Tillsvidareanställning som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande. 

Ansökningsprocessen

Ansökan består av två delar:

  1. Digital ansökan via Södersjukhusets webbsida, Lediga jobb | Södersjukhuset (sodersjukhuset.se)
  2. Den andra delen är att du skickar in följande bestyrkta handlingar i pappersform i ett exemplar. Se adress längre ned. 

Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS" och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter "Läkare" och "Meritförteckning för specialistläkartjänster" Bevis på medicine licentiat/doktorsexamen Bevis om legitimation från Socialstyrelsen Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen Publikationsförteckning

Bestyrkta handlingar skickas till:  Mihaela Oana Romanitan, Verksamhetsområdeschef Internmedicin, Södersjukhuset AB, Sjukhusbacken 10, 118 83 STOCKHOLM

Övrigt
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Intervjuer sker löpande och anställning kan komma att ske före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6956
Kontakt
  • Mihaela Romanitan, 08-12363217
Facklig företrädare
  • Nina Nirvén, SACO, 08-12363085
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb