Människor, berg och konstruktion är det kombinationen för dig? Just nu söker vi en chef till en nybildad grupp, Berg och konstruktion, för spårbunden kollektivtrafikinfrastruktur.

Om tjänsten

Vi söker en chef för en nybildad grupp, Berg och konstruktion, inom sektion Infrastruktur BEST (bana, el, signal, tele). Vi står inför en spännande utvecklingsresa då Stockholms kollektivtrafiksystem växer med många nya anläggningar. Möjligheterna som digitaliseringen ger att effektivisera och höja kvaliteten på förvaltning, drift och underhåll ska vi också ta vara på. Som gruppchef för Berg och konstruktion blir du en viktig del av ett lag som driver den här utvecklingen framåt.

Gruppen förvaltar och vidareutvecklar trafikförvaltningens spåranläggning, allt från tunnlar, broar och konstruktioner ur ett livscykelperspektiv. Vi satsar nu på att utveckla våra arbetssätt och processer enligt standarden ISO 55000 för att vässa oss ytterligare. Dessutom handlar vi upp nästa generations drift- och underhållskontrakt för våra anläggningar inom berg- och konstruktion som gruppen kommer att ansvar för.

I rollen som gruppchef får du bland annat jobba med att:

 • Leda arbetet med dina medarbetare och konsulter, ca 10 personer
 • Ta fram mål och följa upp resultat för att säkra våra leveranser och skapa motiverade medarbetare
 • Utveckla gruppens kompetens och affärsmässighet samt, i nära samarbete med sektionschef och andra gruppchefer, säkerställa leveransförmåga och vidareutveckling.
 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning för gruppen
 • Ansvara för budget och ekonomiuppföljning avseende både drift- och underhåll och ersättningsinvesteringar.

Du ingår i sektionens ledningsgrupp och rapporterar till sektionschefen.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen har du god kommunikativ förmåga, främjar delaktighet och är bra på att skapa en förtroendefull dialog. Du har förmåga att förändringsleda för att anpassa verksamheten till nya möjligheter.

Som chef på trafikförvaltningen är du ambassadör för vår vision, värdegrund och mål. Genom ditt ledarskap och genom goda relationer till dina medarbetare skapar du förutsättningar för medarbetare att utvecklas och känna engagemang, delaktighet och ansvarstagande. Genom att ta tillvara dina medarbetares olika kompetenser och tydliggöra mål och förväntningar bidrar du till en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv.

Vidare har du:

 • Relevant högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning inom järnväg, berg eller konstruktion
 • Minst tre års erfarenhet inom berg, geoteknik, konstruktion
 • Erfarenhet av spårbunden infrastruktur
 • Erfarenhet av framtagande av beslutsunderlag med fackmässiga termer

Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet. Har du erfarenhet av infrastruktur/ anläggning inom förvaltning, drift- och underhåll eller investering är även detta meriterande. Erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling är också meriterande likväl som kunskap inom ISO 55000.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lena Engstedt, tfn 08-123 334 15. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-10-15. Vi ser fram emot din ansökan!

Nyckelord: Bergteknik, geoteknik, järnväg, anläggning

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6923
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb