Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Liljeholmen barn

Kurator till Habiliteringscenter Liljeholmen, barnverksamhet

Om oss:

Habiliteringscenter Liljeholmen är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till barn 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar såsom intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning och autism. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Hos oss får du arbeta i ett intressant och brett arbetsområde i tvärprofessionella team bestående av arbetsterapeut, kurator, psykolog, fysioterapeut, specialpedagog och logoped. Vår mottagning vänder sig till barn boende i stadsdelarna Hägersten-Älvsjö, Skärholmen och Södermalm. Lokalen ligger på Liljeholmsvägen 14, några minuters promenad från T-bana och tvärbana.

Om tjänsten:

Som kurator hos oss på barnhabiliteringen arbetar du med att kartlägga behov hos barn och föräldrar, samverka med nätverk, erbjuda olika typer av samtalsstöd samt ge information om samhällets stöd och om hur en funktionsnedsättning kan påverka vardagen. I den här tjänsten får du jobba tillsammans med andra professioner i målgruppsspecifika team riktade mot rörelsenedsättning med eller utan intellektuell funktionsnedsättning.

Enheten ger stöd såväl individuellt som i grupp- eller föreläsningsform. Att leda och delta i nätverksmöten som exempelvis SIP-möten är en del av arbetet.

Om dig:

Vi söker dig med socionomexamen som trivs med att arbeta med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och med deras nätverk. Vi vill att du har erfarenhet av kuratorsarbete med stödkontakter. Om du också har erfarenhet av att arbeta med personer med fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar är det ett plus.

Du måste ha ett intresse för, och förståelse för komplexiteten i, samverkan med andra verksamheter. Som person är du engagerad och har ett stort intresse för människans förmågor.

Arbetet hos oss präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. Du ska ha god samarbetsförmåga och bör trivas med att arbeta både självständigt och i team. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att möta människor i kris och sorg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor/tillsättning:

Tillsvidare, 40 timmars arbetsvecka, kontorstid. Tillsättning enligt överenskommelse.

Hos oss får du:

- Ett variationsrikt arbete uppskattad av både patienter och deras anhöriga

- En god gemenskap i tvärprofessionellt teamarbete som ger dig yrkesmässig utveckling

- Kollegial handledning samt yrkesmässigt utvecklingsarbete

- God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning

- Fri hälso- och sjukvård

- Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

- Flexibel arbetstid

- Extra ersättning vid föräldraledighet

Se mer Våra förmåner - Region Stockholm

Vill du veta mer om tjänsten?

Vänligen kontakta

Enhetschef Anna Gillberg Gustavsson

Telefon: 08- 08- 123 350 03

Facklig representant:

Gunilla Wurtzel 08-123 404 87

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet. Lyssna gärna på Habilitering & Hälsas podd Funka olika och läs vår tidning Funktion i fokus Du kan även följa oss på Facebook eller läs mer om oss på habilitering.se Jobba hos oss

Övrigt:

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6871
Kontakt
  • Anna Gustafsson, 08-12335003
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel , 08-123 40487
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb