Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Kunskapsutveckling , Hälsoutveckling

Vi söker dig erfaren handläggare som vill bidra till en stark primärvård och en förbättrad folkhälsa! Tycker du som vi att det är viktigt att det du gör på dagarna bidrar till något positivt. Då kan det här vara rätt för dig!

Om tjänsten

Enheten Hälsoutveckling består av ca 16 medarbetare och som tillsammans har ansvaret för det övergripande folkhälsoarbetet, stödjer i hälsofrämjande hälso- och sjukvård samt ansvarar för överenskommelser med kunskapscentrum. Vårt viktigaste uppdrag är att genom överenskommelse, i linje med beställar-utförarmodell, säkerställa att fortbildning samt stöd till förändrings- och förbättringsarbete erbjuds till primärvårdens personal utifrån befolkningens och de kliniska verksamheternas behov, nationella och regionala kunskapsstöd, politiska prioriteringar samt avtalskrav.  

I din roll som handläggare för ett kunskapscentrum kommer du ansvara för att skapa och bygga bra relationer intern och extern.  Du har en nyckelroll i att driva samverkan och aktivt ta ansvar för dialogen mellan beställaren och utföraren. Du kommer självständigt och tillsammans med kollegor skapa ett bra och välfungerande samarbete med kunskapsstyrningsorganisationen, berörda enheter och övriga avdelningar på förvaltningen för att på ett framgångsrikt sätt samordna beställningar och leverans av årliga uppdrag. 

Ditt arbete på enheten kommer också att inbegripa uppgifter både enskilt och i samverkan med kollegor inom enhetens övriga ansvarsområden. I arbetet ingår även att svara på frågor från politiken, besvara remisser och motioner, vara stöd till andra avdelningar och enheter samt dina kollegor.

Tjänsten är en vikariatsanställning fram till och med den 31 december 2024 med tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse och eventuellt möjlighet till förlängning. 

Vem är du?

Vi söker dig som är intresserad av primärvårdens utveckling och ser utvecklingspotentialen i samverkan.  Du är en erfaren handläggare med kunskaper inom hälso- och sjukvård, du har lätt för att samverka med andra aktörer samt har god kännedom om styrning av hälso- och sjukvård på nationell, regional och kommunal nivå.

För att kunna axla rollen ser vi som ett krav att du har fördjupade kunskaper i något av enhetens övriga ansvarsområden inom folkhälsa och hälsofrämjande hälso- och sjukvård.

Du har en högskoleexamen inom för tjänsten relevant område samt erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och regionalt utvecklingsarbete, gärna inom primärvården eller folkhälsoarbete.

Du behärskar du svenska språket i tal och skrift och är en duktig förhandlare. Meriterande vid detta vikariats tillsättande är kunskaper och intresse inom miljöområdet samt arbetslivserfarenhet från samverkansarbete med flera olika aktörer.

Som person är du van att arbeta självständigt men trivs med att samarbeta med andra och har förmåga att skapa goda relationer och samverka både internt och externt. Du tar de kontakter som behövs för att involvera berörda i de beslut som ska fattas. Du är strukturerad och prestigelös och har förmåga att lösa problem. Du har ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt, är lyhörd och nyfiken och trivs med varierande arbetsuppgifter. Vidare tar du initiativ till förbättringar och tar ansvar för att genomföra uppgiften från start till slut.

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Flexibel arbetstid och möjlighet till att arbeta hemifrån har vi för att underlätta för dig att få ihop vardagen. Här kan du läsa mer om förmånerna i vårt kollektivavtal.

Vi sitter i nya lokaler på Lindhagensgatan 98 där vi har ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan ska du bifoga ditt CV och personligt brev. I din ansökan vill vi att du berättar om vilka eller vilket område du har fördjupade kunskaper inom som du kan bidra med.

När du ansöker kommer du att få besvara ett antal obligatoriska frågor. 

Urval sker fortlöpande och de första intervjuerna planeras till v. 40. 

Välkommen med din ansökan

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6701
Kontakt
  • Anna Andersson, 072-5689731
Facklig företrädare
  • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
  • Anne-Lie Vestlund, Vision, 070-7375715
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
  • Annie Velander, Vårdförbundet, 08-12314329
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb