Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Brommaplan vuxna

Habiliteringscenter Brommaplan vuxna söker arbetsterapeut 

På Habiliteringscenter Brommaplan vuxna arbetar vi i team och självständigt för att hjälpa personer med funktionsnedsättningar att ha god hälsa och livskvalitet!  

Genom råd, stöd och behandling skapar vi förutsättningar för patienterna att fungera på absolut bästa sätt i sin vardag. Vi är specialiserade på intellektuell funktionsnedsättning (IF), autism (ASD) och rörelsenedsättning (RN). 

Och vi söker nu en arbetsterapeut till vårt ASD-team!  

Arbetsuppgifter 

Som arbetsterapeut i vårt ASD-team kommer du att kartlägga och bedöma patienternas förmågor och behov, planera behandlande åtgärder, genomföra dessa samt vid behov utfärda intyg. Du kommer till exempel att få arbeta med ge råd, stöd, information och kunskap kring funktionsnedsättningen till patienter och närstående, och du kommer tillsammans med patienter och närstående utarbeta strategier samt vid behov prova ut, förskriva och följa upp individuellt anpassade hjälpmedel.  

Habiliteringen erbjuder åtgärder både individuellt och i grupp, fysiskt på mottagningen, digitalt, över telefon, vid behov i patientens närmiljö eller på annan lämplig plats. Arbetet sker individuellt men också tillsammans med team-kollegor, anhöriga eller nätverk. 

Att samverka med andra vårdgivare, kommunal verksamhet eller myndigheter ingår i arbetet då våra patienter kan ha behov där samverkan krävs.  

I ASD-teamet arbetar förutom arbetsterapeuter även psykologer, kuratorer, logoped och fysioterapeut. Vi har fyra arbetsterapeuter på HC Brommaplan vuxna, vilket ger goda möjligheter till yrkesutveckling, samverkan och kollegialt stöd.  

Hos oss kommer du att få ett mycket stimulerande och omväxlande arbete i ett trevligt arbetsklimat, med god tid att fördjupa dig både i de individuellt anpassade åtgärderna och din personliga utveckling som arbetsterapeut.  

Vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling och erbjuder en mycket strukturerad introduktionsperiod, specifika introduktionsutbildningar, vidare fördjupad personalutbildning samt jämte det kollegiala stödet och samarbetet även tillgång till ärendehandledning och egen mentor. 

Skicka in en ansökan så kan vi höras och så berättar vi mer om vår organisation och vårt arbete! 

Vi tillämpar flexibel arbetstid och har förmåner så som fri hälso- och sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård under arbetstid. 

Habiliteringscenter Brommaplan ligger vid Brommaplans tunnelbanestation och har som upptagningsområde stadsdelarna Norra Innerstaden, Kungsholmen, Bromma, Hässelby Vällingby samt Ekerö kommun. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. 
Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team. Du tar eget ansvar för att driva, planera och utveckla patientarbetet på ett strukturerat sätt. För att trivas i rollen behöver du vara både lyhörd och tydlig i din kommunikation. Engagemang, initiativförmåga och god samarbetsförmåga är egenskaper som kommer få dig att trivas hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor 

Tillsvidare, heltid med tillträde snarast 

Kontakt 

Enhetschef Patrik Johansson, 08-123 353 19  

Mail: patrik.o.johansson@regionstockholm.se 

Facklig företrädare 

Martin Johansson 

Telefon 08- 123 356 46 

Mail martin.2.johansson@regionstockholm.se 

Om verksamheten: 

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms länssjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet. 

Övrigt: 

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6656
Kontakt
  • Patrik Johansson, 08-12335319
Facklig företrädare
  • SSR, Gunilla Wurtzel, 08-12340487
  • Martin Johansson, 08-12335646
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb