Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, Strålbehandling

Nyfiken på utveckling och vill vara med och bedriva högspecialiserad cancervård? Då är det rätt tillfälle att skicka din ansökan till oss! Vi söker sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor med utbildning i strålbehandling, som vill utvecklas och utveckla framtidens cancervård!

 

Om oss

Medicinsk enhet (ME) Strålbehandling är en del av Karolinska Comprehensive Cancer Center och finns på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Utveckling och forskning är en stor och viktig del av vår verksamhet och vi erbjuder betald studietid för dig som vill läsa vidare på avancerad, akademisk nivå. Du får även ta del av de förmåner Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

ME Strålbehandling är en av Sveriges största strålbehandlingsverksamheter med cirka hundra medarbetare. Verksamheten består av strålförberedande enhet, brachybehandling med egen postoperativ avdelnings, enhet för extern strålbehandling och bokningsenheten som koordinerar behandlingar gällande kontakt både med remittenter, patienter och andra vårdgivare. Lokaler är utrustade med modern och avancerad apparatur bestående av åtta acceleratorer, två datortomografer, två magnetresonansapparater samt ett fixationslaboratorium.

 

Om tjänsten

Inom ME Strålbehandling bedriver vi högspecialiserad strålbehandling och behandlar alla tumörformer. Vi ansvarar för strålbehandling av både barn och vuxna. Vi söker nu medarbetare till behandlingsrum som arbetar med extern strålbehandling.

Teamarbete

Som specialistsjuksköterska på extern strålbehandling arbetar du med att administrera strålbehandling och bedriva personcentrerad onkologisk omvårdnad. I omvårdnadsarbetet ingår omhändertagande av symtom och biverkningar från sjukdom och behandling, patientinformation samt koordinering av patientens vård under pågående behandling. Arbete bedrivs i nära samarbete med undersköterskor som är knutna till behandlingsrum. Vi strävar efter att patienterna får en trygg och säker vård och behandling, kontinuitet under behandlingstiden. Vårt mål är att patienterna känner sig informerade, delaktiga och involverade i sin vård och behandling.

Arbetsmiljö

Vi arbetar kontinuerligt med arbetsmiljö och strävar efter en tillåtande, öppen och konstruktiv dialog i arbetsgruppen. Vi har nära samarbete med ”Hälsocentrum” som är vår partner i arbetet för en arbetsplats med hållbart medarbetarskap och hållbart ledarskap.

 

Vi söker dig som

 • är trygg, stabil och har självinsikt
 • du ser relationer i sina rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen
 • tar initiativ, driver aktiviteter och uppnår resultat
 • har mod att agera efter din egen övertygelse
 • har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, snabbt kan ändra synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar
 • är lugn och kontrollerad i stressade eller pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker

 

Kvalifikationer

Krav:

 • Svensk sjuksköterskelegitimation alternativt legitimerad röntgensjuksköterska Adekvat utbildning inom strålbehandling Erfarenhet av arbete på strålbehandlingsavdelning

Meriterande:

 • Specialistexamen inom onkologisk vård med inriktning strålbehandling

 

Om rekryteringsprocessen 

Intervjuerna sker fortlöpande och vi strävar efter att besvara alla frågor så snart vi kan. 

 

Varmt välkommen med din ansökan - Tillsammans är vi Karolinska!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6576
Kontakt
 • Edisa Pepic, 0725-955954
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb