Psykiatri, SCÄ , Nationell Högspecialiserad vård barn och unga

Nu bygger vi teamet på vår nya enhet Nationell högspecialiserad vård (NHV) vid svårbehandlad ätstörning för barn och unga och söker därför dig som är sjuksköterska och gärna har tidigare erfarenheter av ätstörningsvård!

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar.

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Från 1 december 2023 har Region Stockholm fått tillstånd för att bedriva Nationell högspecialiserad vårdenhet för svårbehandlad ätstörning, och verksamheten är under stegvis uppbyggnad inom SCÄ. Enheten kommer att ta emot patienter från hela landet. Inläggningarna kommer att vara planerade och föregås av en bedömningsprocess och stor vikt läggs på att återetablera patienten inom sin hemsektor/hemregion. Vården kommer vara personcentrerad med stort fokus på att ta reda på varför tidigare vårdtillfällen inte varit framgångsrika. Utöver att erbjuda vårdplatser innebär uppdraget även att bli ett kunskaps- och kompetenscentrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning samt även distansinsatser till patienter och närstående. Ett nära samarbete finns med andra psykiatriska NHV-enheter inom regionen och på nationell nivå inom samma tillståndsområde.

Under 2024 får vi tillgång till nya lokaler på Gamla Karolinska i Solna. 

Vill du arbeta med många kompetenta kollegor i multidisciplinära team och hjälpa de patienter som inte blivit hjälpta av tidigare vårdinsatser? Har du intresse för ätstörningar och samsjuklighet? Titta hit! Du kanske redan arbetar inom ätstörningsvården och vill hjälpa patienter som har komplexa behov, eller inom somatiken och möter dessa patienter där?

Utbildning & lärotillfällen:
Omfattande utbildningspaket kommer erbjudas gällande ätstörningar och hur ätstörningsvård bedrivs, detta inkluderar introduktion på befintliga enheter. Bemötande, personcentrerad vård, samsjuklighet och somatiskt omhändertagande kommer också ingå i utbildningspaketet.

För att vidmakthålla kompetens så erbjuder vi dessutom, vid ett par tillfällen per år, olika typer av kompetenshöjande aktiviteter. Vi har även lunchföreläsningar med intressanta och aktuella teman.

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska har du ett huvudansvar för omvårdnadsarbetet tillsammans med specialistsjuksköterskor i psykiatrisk vård. Omvårdnaden planeras med teamet både gällande ätstörningen, annan psykiatrisk samsjuklighet samt somatiska omvårdnadsbehov. Fokus på att se till hela människan och kartlägga vilka hinder och möjligheter som finns för tillfrisknande och återhämtning, ångesthantering och stödjande samtal. Inom NHV enheterna är det även kopplat ett strukturerat arbete med vårdplanering i tvärprofessionella team med patienten men även med hemsektor/hemregionen samt uppföljningar efter vårdtiden, dessa kan ske både fysiskt och digitalt.  

Anställningsform och arbetstider: 
Tillsvidareanställning
Heltid, 38:15 timmar/vecka.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor. 

Kvalifikationer:
Du är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från heldygnsvård med ätstörningspatienter är meriterande, liksom erfarenhet av journalsystemet Take Care och genomförd Bergenutbildning. Erfarenhet av somatisk vård eller annan psykiatrisk vårdinriktning ser vi också som meriterande då vi strävar efter en bred kompetens i arbetsgruppen.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter och vill vara med och utveckla vården för denna patientgrupp.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5178
Kontakt
  • Silvia Lisewska-Finnerman, 072-2471595
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 08-12340492
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb