Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Söderstaden barn

Vill du vara med i ett av våra tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge bästa stöd och insats till barn med funktionsnedsättning?

Om oss:

Habiliteringscenter Söderstaden barn är en specialistmottagning i öppenvården som tillhör verksamheten Habilitering & Hälsa. Vi erbjuder insatser till barn mellan 0-17 år med varaktiga funktionsnedsättningar som exempelvis autismspektrumdiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning. Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård.

Arbetet bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, specialpedagog och arbetsterapeut. 

Om tjänsten:

Du kommer arbeta som logoped med placering i vårt team för rörelsenedsättning respektive intellektuell funktionsnedsättning. Som logoped hos oss arbetar du mycket med konsultation till föräldrar och nätverk runt barn/ungdomar med funktionsnedsättningar. Dina arbetsuppgifter består även av att ansvara för bedömning och behandling av kommunikation, tal- och språksvårigheter samt med ät-, drick- och sväljproblematik.

I arbetet ingår också utprovning och förskrivning av kommunikationshjälpmedel samt inträning och uppföljning av dessa. Arbetet sker på mottagningen såväl som i barnets närmiljö.

Många av våra patienter har komplexa behov där samverkan utöver teamkollegor även sker med vårdgrannar, kommunala verksamheter och andra myndigheter. Insatser ges i huvudsak individuellt men kan även ske i gruppform.

 

Om dig:

Vi söker dig som är legitimerad logoped och har erfarenhet av arbete med kommunikation, tal – och språksvårigheter samt ät- och sväljningssvårigheter. Tidigare erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättning samt kompetens gällande både låg- och högteknologisk alternativ kommunikation är meriterande.

Som person är du strukturerad och samtidigt flexibel för att klara och tycka om det varierade arbetsinnehåll som finns i vår verksamhet. Du uppskattar att arbeta i team och att samarbeta med nätverket runt patienterna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Vikariat 12 månader med tillträde augusti 2023 eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta gärna:

Enhetschef, Sophia Ahlin

Tel. 08-123 352 62

Facklig representant:

Clara Hultqvist, SACO

Tel. 08-123 357 78

 

Om verksamheten:

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

Vill du vara med i ett av våra tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge bästa stöd och insats till personer med funktionsnedsättning?

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230801 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4915
Kontakt
  • Sophia Ahlin, 08-12335262
Facklig företrädare
  • Clara Hultqvist, SACO, 08-12335778
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb