Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk psykologi

Vi erbjuder

 • Medicinsk psykologi erbjuder dig som PTP-psykolog en bred och allsidig tjänstgöring. Oavsett placering inom verksamheten kommer du under PTP-året att få erfarenhet av arbete inom sjukhusets olika områden samt erfarenhet av såväl behandling som neuropsykologiska utredningar.
 • Samarbetet med KI ger möjligheter att bidra i pedagogiska sammanhang på psykologprogrammet eller andra program inom KI där vi har uppdrag att undervisa inom bland annat psykologi och kognition.
 • PTP-tjänstgöringen erbjuder som del av Karolinska Universitetssjukhuset, en nära förankring med forskning.
 • All verksamhet bedrivs i enlighet med evidensbaserad psykologisk praktik och med ambitionen att fortlöpande arbeta med kvalitets-och utvecklingsfrågor, som även du som PTP-psykolog får möjlighet att såväl lära och ta del av som aktivt arbeta med under ditt PTP-år.

Tjänstgöringen är utformad för att möta hela PTP-utbildningens kravställda innehåll.

Om tjänsten

Medicinsk psykologi är ett verksamhetsområde inom tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner som samlar Karolinska Universitetssjukhusets cirka 60 psykologer och cirka sex PTP-psykologer. Som verksam PTP-psykolog på sjukhuset arbetar du nära andra yrkesgrupper i den interprofessionella vård som erbjuds vid Karolinska Universitetssjukhuset. Du får också möjlighet att vara involverad i vår studentverksamhet, i samband med auskultationer, studiebesök och praktikperioder, samt att arbeta med handledning och konsultation för personalgrupper inom sjukvården.

I denna annons söker vi två PTP-psykologer till två av tre sektioner vid Medicinsk Psykologi. I den ena tjänsten har du din huvudplacering vid Sektion Beteendemedicin, med fokus på bedömning och behandling av barn, ungdomar och deras anhöriga. I den andra tjänsten har du din huvudplacering vid Sektion Neuropsykologi vuxna, och här är fokus att genomföra neuropsykologiska utredningar på vuxna patienter. 

Bedömning och behandling, barn och ungdom

Vid Sektion Beteendemedicin möter vi barn, ungdomar och vuxna som får sin vård och behandling vid Karolinska Universitetssjukhuset. Parallellt med sina symptom upplever vissa till exempel oro, ångest, rädsla och nedstämdhet på ett sådant sätt att det negativt påverkar deras möjligheter att fungera som de vill i sin vardag. Vi tillhandahåller insatser som vilar på evidensbaserad psykologisk praktik. Exempelvis erbjuder vi bedömning och behandling för barn och ungdomar med injektionsfobi eller långvarig smärta och vuxna med epilepsi eller cancersjukdom.

Neuropsykologiska utredningar vuxna

Inom Sektion Neuropsykologi vuxna möter vi huvudsakligen patienter med någon form av neurologisk diagnos eller symtom från centrala nervsystemet. Vi arbetar gentemot kognitiva mottagningar, på slutenvårdsavdelning med fokus på neurologi samt med egen mottagning och Råd och Stödverksamhet.

Annonsen avser visstidsanställning på heltid under perioden 2023-09-05 till och med 2024–09-04.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Har lätt för att anpassa dig till en föränderlig vardag. Du ändrar snabbt ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar.
 • Har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.
 • Du arbetar bra tillsammans med andra människor. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

Fullgjord psykologexamen Goda kunskaper i svenska tal och skrift

Meriterande:

Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård beaktas särskilt

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska anses komplett ska den innehålla: CV och ett personligt brev i vilket du motiverar varför du har valt att söka PTP just hos oss, lyfter fram den erfarenhet du har som knyter an till tjänsten och beskriver hur du ser på din framtida karriär som psykolog.

Examensbevis alternativ utdrag ur Ladok som visar på hur du ligger till i din utbildning

I samband med att du skickar in din ansökan kommer du ange om du har specifika önskemål om att huvudsakligen arbeta med behandling eller neuropsykologiska utredningar av vuxna eller barn.

Urval och intervjuer sker några veckor efter ansökningsperiodens slutdatum och rekryteringen förväntas vara avslutad i slutet av juni. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-09-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm (Huddinge & Solna)
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4800
Kontakt
 • Mike Kemani, 072-2542626
Facklig företrädare
 • Maria Eklund, Sveriges psykologförbund, 073-9785565
 • Eva Nordström, Sveriges psykologförbund, 08-12383471
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb