Lockas du av samhällsviktiga projekt som verkligen gör skillnad för människor? Då har du hittat rätt. I den här rollen kommer du att ansvara för att ta emot och sätta i drift nya ban-, el- och signalsystem inom tunnelbana, spårväg, järnväg och buss för att i ett senare skede vara med och förvalta.

Om tjänsten

Till sektionen söker vi nu en Systemförvaltare Ban, El, Signal (BES) som inledningsvis leder förberedelserna för mottagning och förvaltning av nya anläggningar inom tunnelbana, spårväg och järnväg. I rollen ingår även att i tidigt projekteringsskede koordinera Teknikavdelningens kravställning och i utförandeskedet samverka med utförandeorganisationen i ärenden gällande BES system.

Du får bland annat jobba med:

 • Kravhantering
 • Förvaltningsbarhet & Livscykelperspektiv
 • Garantihantering
 • Mottagande och överlämning av nya VVS-system
 • Förvaltning av VVS-system

Sektionens uppdrag är att säkerställa professionell mottagning och förberedelse för förvaltning av nya tillgångar inom tunnelbana, spårväg, järnväg, buss och sjö. I rollen finns goda möjligheter att vara med och forma arbetssätt och processer runt förberedelse för mottagning och förvaltning av nya tillgångar.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som Systemförvaltare är du relationsbyggande, resultatorienterad, strukturerad och kommunikativ.

Vidare har du:

 • Flerårig erfarenhet inom projektering, byggnation eller förvaltning av bana-, el- och signalanläggningar
 • God kompetens av ban-, el- och signalsystem
 • God svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har Civil- eller Högskoleutbildning, god användarkompetens inom tillgångsförvaltningssystem som Maximo eller liknande samt kunskap om tillgångsförvaltning enligt ISO 55000.

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Rikard Bergström, tfn 070 786 3450. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare tfn 070 786 3222. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-09-10. Vi ser fram emot din ansökan!

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Systemförvaltare, Bana, El, Signal

#LI-Hybrid

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omgående
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4785
Kontakt
 • Charlotte Sujeebun Olofsson, 0707863222
 • Rikard Bergström, 0707863450
Facklig företrädare
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
Publicerat 2023-08-22
Sista ansökningsdag 2023-09-10

Tillbaka till lediga jobb