MediCarrier AB, Ekonomi & Administration

MediCarrier är Region Stockholms logistik- och transportföretag, och vårdens externa lager. Från 1 januari 2021 ansvarar MediCarrier även för regionens beredskapslager avseende kritisk skyddsutrustning och kritiska förbrukningsartiklar till hälso- och sjukvården. Vi är ett dynamiskt och växande bolag med ett viktigt samhällsuppdrag. Vi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor, hanterar 9 000 orderrader per dag och gör 30 000 angöringar per månad.

Beskrivning

Tjänsten som hållbarhetsstrateg innebär att driva, samordna och utveckla bolagets systematiska hållbarhetsarbete med fokus på miljöområdet och med samordningsansvar för bolagets hållbarhetsrelaterade frågor. Arbetet utgår ifrån Region Stockholms hållbarhetspolicy och hållbarhetsstrategi.

Arbetsuppgifter

Du förvaltar och utvecklar bolagets miljöledningssystem enligt ISO 14001:2015, stöttar chefer i deras strategiska hållbarhetsarbete med fokus på miljö samt genomför interna och externa revisioner inklusive risk- och sårbarhetsanalyser samt intressentanalyser. Du bevakar omvärlds- och lagförändringar samt driver förbättringar inom hållbarhetsområdet i nära dialog med ansvariga chefer. Som hållbarhetsstrateg kommer du också vara med och identifiera hållbarhetsaspekter i operativa processer, delta i upphandlingar och i projekt, förankra arbetet internt och ta fram relevant information och utbildningsmaterial till verksamheten.

Du ansvarar även för att bolagets styrdokument och handlingsplaner inom området är i linje med gällande lagstiftning och föreskrifter. Du stöttar utveckling och implementering av bolagens hållbarhetsmål och samordnar och vidareutvecklar uppföljning av resultat. Du kommunicerar bolagets hållbarhetsarbete både internt och externt samt deltar i framtagandet av bolagets hållbarhetsrapport.

Vidare administrerar och stödjer du verksamheten i införandet och användandet av systemstöd för miljöledningssystemet. Samverkan med Region Stockholms hållbarhetsenhet ingår också och du har en central roll i arbetet med att ställa och följa upp hållbarhetskrav i bolagets egna prioriterade upphandlingar.

Organisatorisk tillhörighet inom bolaget är avdelningen Ekonomi och Administration och du rapporterar till chef Ekonomi och Administration.  Gällande sociala hållbarhetsfrågor har du direkt dialog med bolagets HR-chef.  

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom miljöområdet med inriktning mot naturvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenhet från arbete med miljö- och hållbarhetsarbete och du har goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med miljöledningssystem enligt ISO standard 14001:2015. Vidare har du goda kunskaper om miljölagstiftning och erfarenhet från förändringsarbete.

Erfarenhet från projektledning är meriterande liksom tidigare erfarenhet från hållbarhetsfrågor från offentlig sektor och transportbranschen. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete inom hållbar upphandling.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad och lösningsorienterad. Du har en mycket god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett serviceinriktat och affärsmässigt tänk och du trivs du med många kontakter och har en god kommunikativ förmåga. Du har ett starkt driv och arbetar uthålligt mot uppsatta mål. Vi förutsätter också en förmåga att kunna formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kompetens, pålitlighet, samverkan och öppenhet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten är placerad vid bolagets kontor i Spånga. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, utvecklande och meningsfullt arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Vårt arbetsspråk är svenska. Det finns möjlighet att utföra en del av arbetet på distans. Som ny medarbetare hos oss får du ett omsorgsfullt utformat introduktionsprogram för att du ska få en förståelse för hela bolaget och Region Stockholm. Som en hälsofrämjande arbetsplats erbjuder vi friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Dessutom har du möjligheten att nyttja vårt företagsgym samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter.

Hälso- och sjukvården är en bransch i fokus, varuförsörjningsfrågan blir en allt viktigare angelägenhet och därmed har vi många utmaningar och möjligheter framför oss. Då MediCarrier är ett bolag inom Region Stockholm arbetar vi utifrån regionens värdeord samverkan, kompetens, pålitlighet och öppenhet. Dessa ord genomsyrar hela verksamheten. Våra medarbetare har mångkulturell bakgrund som berikar vår arbetsplats. 


Om du vill göra skillnad för medarbetare och patienter inom Region Stockholm samt vill arbeta på en inkluderande arbetsplats med många spännande projekt i närtid, sök det här jobbet! Vi ser fram emot att träffa dig för en intervju.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning, månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Spånga
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4689
Kontakt
  • Ghita Bergdal Sirmanshahi, chef ekonomi och admin, 0725828735
  • Therése Samuelsson, HR-specialist, 070-2576200
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb