Medicinsk Enhet Öron näsa hals hörsel balans

Är du specialist inom Öron- Näs- och Halssjukdomar med vidareutbidlning inom öronkirurgi och har operativa kunskaper motsvarande minst självständighet inom myringo- och ossikuloplastik? Vi söker dig som vill bli vår nya kollega!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få det stora universitetssjukhusets miljö med ett brett uppdrag delat mellan klinik, utveckling och utbildning. Du handlägger det vanliga öronsjukdomarna men också det mest specialiserade. Du kommer att ges goda möjligheter att utvecklas inom öronkiurgi, inkluderande kronisk otitikirurgi, hörselimplantat och viss skallbaskirurgi. Du kommer att verka i en miljö där forskning och utveckling är din vardag med goda möjligheter att forma framtidens behandling av öronkirurgiska åkommor.

Du erbjuds även att ta del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder så som generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Sektionen för öronkirurgi är en del av Medicinsk Enhet för Öron, Näs, Hals, Hörsel och Balans (ME ÖNHHB) som ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamhetens innehåll är både elektiv och akut vård. Vår största verksamhet finns i Huddinge och Solna, men vi har även verksamhet på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus samt Rosenlunds sjukhus. ME ÖNHHB har fem sektioner som driver den medicinska utvecklingen inom respektive område.

Ditt arbete kommer vara baserat i Huddinge men du kommer även verka på övriga sjukhus där vi bedriver verksamhet. Vi förväntar oss att du redan har god erfarenhet av öronkirurgi och att du är självständig gällande planering, handläggning samt uppföljning av flertalet av våra patienter. Du har samtidigt ett forskningsintresse och har drivit eller vill driva forskning inom öron- och/eller hörselkirurgi.

Hos oss kommer du aktivt delta i sektionens alla verksamheter inkluderat öronkirurgi, mottagningsverksamhet, fallkonferenser, röntgenronder samt i fortbildning tillsammans med övriga läkare inom sektionen. Undervisning av studenter genom föreläsningar, seminarier och demonstrationer, ibland som amanuens för de kurser verksamheten ger, ingår också i tjänsten. Som specialistläkare förväntas du medverka i undervisning, utveckling och forskning, samt gärna bedriva eget forsknings- och utvecklingsarbete.

Utöver de sektionsspecifika uppdragen kommer du att arbeta inom den Medicinska Enhetens allmänna uppdrag. Det allmänna uppdraget inkluderar jourtjänstgöring, avdelningstjänst samt konsultuppdrag på andra akutsjukhus i Stockholm samt placeringar på övriga sektioner inom Karolinska där verksamheten deltar.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det
  personliga och professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och
  förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt
  sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller
  tidsramar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i Öron-, Näs- och Halssjukdomar
 • Vidareutbildning inom öronkirurgi med operativa kunskaper motsvarande självständig inom myringo- och ossikuloplastik
 • Har börjat utföra kolesteatomkirurgi.

Meriterande:

 • Undervisningserfarenhet
 • Forskningsintresse

Om rekryteringsprocessen

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4627
Kontakt
 • Åsa Bonnard, 073-9044039
Facklig företrädare
 • Hanna Josefsson, Läkarföreningen, hanna.josefsson-dahlgren@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb