Karolinska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi

Är du biomedicinsk analytiker eller laboratorieingenjör och letar nya utmaningar och vill jobba i framkant inom klinisk mikrobiologi? 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du få ett stimulerande och utvecklande arbete med varierade arbetsuppgifter, teknik i framkant och goda möjligheter till fördjupade kunskaper inom klinisk mikrobiologi.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med ett öppet arbetsklimat med engagerade medarbetare samt ett coachande ledarskap som uppmuntrar till delaktighet och ett gott medarbetarskap. Kompetensutveckling kan erbjudas genom att få ansvarsområden genom att ansvara för till exempel instrument, diagnostikområde, analysmetod eller genom att ansvara för undervisning av kollegor och studenter.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Inom den bakteriologiska sektionen diagnostiseras infektioner orsakade av bakterier, svampar och parasiter. Detta görs framförallt genom odling eller mikroskopering av olika provmaterial. Majoriteten av våra prover odlas vid vår automatiserade odlingsbana där även avläsningen sker digitalt och tolkas manuellt. Övrig provhantering ställer krav på ett praktiskt handlag och intresse för manuellt laborativt arbete. Som ny medarbetare får du stegvis introduktion och utbildning i de metoder och tekniker du ska använda.

Du kommer att arbeta i det dagliga diagnostiska arbetet med fokus på odling, art- och resistensbestämning av kliniskt relevanta fynd och så småningom självständigt göra avancerade bedömningar av odlingarna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår patientfokuserade verksamhet och du förväntas bidra och delta aktivt i vårt förbättringsarbete. Du rapporterar till en av Enhetscheferna på sektionen Bakteriologi Solna

Helg- och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten, men vår verksamhet bedrivs i huvudsak på dagtid under vardagar. Vi tillämpar flextid. Vi erbjuder både tillsvidaretjänst och vikariat.

Vi söker

Vi söker dig som har en passion för bakteriologi och som är beredd att investera tid och engagemang i att fördjupa dina teoretiska och praktiska kunskaper inom området för att på sikt bli en av våra kunniga och självständiga medarbetare.

 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
 • Tar ansvar för din uppgift och själv strukturerar ditt angreppssätt samt driver processer vidare.
 • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
 • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.
 • Arbetar bra med komplexa frågor. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser dem.

 

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad biomedicinsk analytiker eller annan relevant högskoleutbildning om minst 180 hp som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Du har god kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.
 • Goda teoretiska kunskaper inom bakteriologi.
 • Erfarenhet av bakteriologiska odlingsmetoder, samt art- och resistensbestämningsmetoder.

Urval sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning kan komma tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4525
Kontakt
 • Helena Karinen Rabe, 072-4682264
Facklig företrädare
 • Naturvetarna, naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb