Karolinska Universitetssjukhuset

Är du sjuksköterska med intresse för neurologi och akutsjukvård? Vill du vara på en arbetsplats där du kan göra skillnad? Söker du en spännande, lärorik och utmanande arbetsplats där du kan bygga på din kompetens inom en verksamhet med olika vårdnivåer? 

Vi lägger stor vikt vid att du ska känna dig trygg i din roll som sjuksköterska och vi vill att du ska tycka att det är roligt att gå till jobbet.

Välkommen att söka till oss på Neuro 1.

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få:

 • Möjlighet att arbeta med strokevård i framkant. Vill du bredda och utveckla din spetskompetens inom akutneurologi är det till oss du ska komma.
 • En unik arbetsplats för dig som vill utveckla dina kunskaper och som planerar att specialisera dig inom akutsjukvård. Du kommer att få regelbunden simulatorträning i akut omhändertagande (ABCDE) samt stöttning och uppmuntran till vidareutbildning.
 • Personligt anpassad inskolning med introduktionskurs inom neurologi. Som sjuksköterska hos oss får du minst fyra veckors introduktion med ett utarbetat introduktionsprogram. Vi är flexibla med introduktionstiden beroende på vilken erfarenhet du har.
 • Kompetensstege för sjuksköterskor och kontinuerlig kompetensutveckling med möjligheten att delta i olika aktiviteter i form av exempelvis föreläsningar samt utbildningen Neurosjukvård (15HP) som görs i samarbete med Karolinska Institutet.
 • Ett professionellt team med trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer med mångårig erfarenhet av neurologi, akutsjukvård och ledarskap.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

På Neuro 1 arbetar du med akutneurologisk omvårdnad och övervakning tillsammans med erfarna undersköterskor och läkare. Patienter som söker till oss kommer ifrån hela Stockholmsområdet och närliggande regioner för högspecialiserad vård vid den akuta fasen vid stroke dygnet runt. Du växlar mellan olika vårdnivåer (A, B och C) där du kommer bedriva övervakning på en intermediär nivå med kontroller av medvetande, andning, cirkulation och neurologisk funktion samt lättare övervakning på B- och C-nivå. Du kommer även handha specifika behandlingar som trombolys, CPAP, anti-epileptiskt intravenös behandling samt övervakning av patienter som genomgått trombektomi.

Vi arbetar enligt Region Stockholms avtal för sjuksköterskor inom 24/7-verksamhet. Mer information om schema får du vid en eventuell intervju.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Vill möta patienter i det akuta skedet, kan arbeta självständigt, är lösningsorienterad och trivs med teamarbete.
 • Du motiveras av att arbeta i en organisation i förändring där du får medverka till vård- och verksamhetsutveckling. Genom att planera och prioritera utifrån de gemensamma målen utvecklas du därmed själv i din roll som sjuksköterska.
 • Du bör vara bekväm med att arbetsmiljön snabbt kan förändras och att arbetsuppgifterna behöver omprioriteras på grund av akuta händelser. Detta medför krav på flexibilitet och förmåga att fatta nya beslut.

Vi förväntar oss att du delar och arbetar efter våra grundvärderingar; Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska 
 • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet inom akutsjukvård och/eller neurologi

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett vänligen bifoga kopia på din sjuksköterskelegitimation i din ansökan. I denna rekryteringsprocess arbetar vi med ett löpande urval.

Vi ser fram emot att träffa dig!

Hälsningar David Landberg och Jenny Binback, omvårdnadschefer

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4436
Kontakt
 • David Landberg, omvårdnadschef, 072-4662115
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet: Moa Axelsson, moa.t.axelsson@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet: Julia Lundby, julia.lundby@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb