Södersjukhuset AB, Anestesi IVA, Steriltekniskt Centrum

Steriltekniskt Centrum tillhör verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård. Där ingår även Anestesi, IVA och Smärtmottagningen. Totalt är vi ca 400 medarbetare inom verksamhetsområdet. 

Steriltekniskt Centrum är en serviceenhet med två huvudområden. Materialförsörjning och Sterilinstrumenthantering. Vi ansvarar för hela steriliseringsprocessen för instrument och förvaring och transport av fabrikssterilt material till operationsverksamheter, avdelningar och mottagningar på Södersjukhuset. Vi har även ett stort antal kunder utanför sjukhuset som vi producerar gods till.

Vi bedriver vår verksamhet i ljusa lokaler med modern teknisk utrustning som ger förutsättning för rationella flöden och effektiva arbetsprocesser. Vi arbetar med högkvalitet och i en god ergonomisk arbetsmiljö. Här arbetar ca. 50 medarbetare, undersköterskor, steriltekniker, försörjningstekniker och operationssjuksköterskor.

Vi kan erbjuda dig en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med mycket med goda kommunikationer. Vi ger dig möjlighet till fri friskvård i fina träningslokaler med gym, gruppaktiviteter och tillgång till sjukgymnast.  

Arbetsuppgifter:

Som Enhetsledare arbetar du i ett nära samarbete med vårdchef och vårdenhetschef. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

En viktig del i arbetet är kontinuerligt kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Du bistår vårdchef med att samordna utbildningsinsatser, med implementering av nya arbetssätt, upprätta och revidera skriftliga rutiner och arbetsbeskrivningar samt se till att dessa efterlevs.  

Du kommer att arbeta i spårbarhetssystemet T-DOC, med maskiner från Steelco.Du är förstalinjens super user och förväntas samordna och bistå medarbetarna vid maskintekniska svårigheter och vid datasystemsproblem. 

När det krävs är det enhetsledaren som leder och fördelar arbetsprocesser kring sterilisering av kirurgiska instrument, rengöring/desinfektion, instrumentvård/funktionskontroll, iordningställande/packning samt autoklavering på avdelningen, på ett sätt så att resurserna används på ett optimalt sätt för att möta de krav som ställs på verksamheten. Finns behov så arbetar enhetsledaren klinisk i verksamheten. 

Samverkan med andra aktörer inom och med andra verksamhetsområden är aktuellt. Du kommer att planera, leda och samordna samarbetsmöten, du har en kontinuerlig dialog med verksamhetens kunder kring produktion, instrument och prioritering.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är Steriltekniker eller undersköterska, med många års erfarenhet inom yrket. Du bör vara väl förtrogen med spårbarhetssystemet T-DOC, du ska vara superuser på Steelco maskiner.

Det är meriterande om du tidigare haft en arbetsledande roll och/eller besitter diverse ledarskapsförmågor.

Du bör ha ett medicintekniskt intresse och hög hygienisk medvetenhet. Du kommer ha mycket kontakt med operationsavdelningar så det är även nödvändigt att du har goda kunskaper i svenska språket.
 

Personliga egenskaper:
Det är bra om du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper, är lugn och stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Du bör fungera väl i grupp, vara noggrann och flexibel.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning heltid. Dag, kväll samt helgtjänstgöring. Individuell schemaplanering.

Tillträde omgående alt. efter överenskommelse. Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Information om tjänsten lämnas av:
Vårdchef; Åsa Axelsson tel. 08-1236 4202

Fackliga företrädare:
Kommunal Expedition tel:08-1236 1683

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4407
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb