Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska

Är du utbildad röntgensjuksköterska med intresse och erfarenhet av att arbeta med både vuxna och barn? Nu söker vi dig som vill vara med och påverka samt utveckla hur vi tillsammans ska arbeta för att skapa bästa möjliga vård för de patienter som besöker oss. Hos oss får du ett arbete där du verkligen gör skillnad!

Vi erbjuder

Vår röntgenverksamhet i gamla Astrid Lindgrens Barnsjukhus växer. Därför erbjuder vi nu en tillsvidareanställning med placering på röntgen i Solna.

Vi vill skapa goda förutsättningar för att du ska känna dig bekväm i din nya roll och kompetensutveckling är något vi värderar högt. Vi erbjuder därför inskolning i våra modaliteter inom konventionell röntgen, DT samt benmineralmätning. För att du ska växa i din roll kan vi även erbjuda dig olika typer av kurser inom ditt område och utifrån din individuella utvecklingsplan.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

Röntgenverksamheten i Q-huset vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna, är en röntgenavdelning med uppdrag att ta emot barn och vuxna patienter från mottagningar belägna i Q-huset samt från Närakuten Haga. Vi tar emot vuxna samt barn och ungdomar mellan 0 - 18 år.

I rollen som röntgensjuksköterska hos oss ingår sedvanliga arbetsuppgifter inom konventionell röntgen, benmineralmätning och DT. Du blir en del av vårt team bestående av röntgenläkare, röntgensjuksköterskor och undersköterskor.

Arbetstiden är dagtid med 40 tim/vecka.

Vi söker

Vi söker dig som har intresse för att arbeta med både vuxna och barn, och har en fallenhet för att möta barn på barns vis. Du visar respekt och omtanke gentemot de patienter och föräldrar som besöker oss.

 • Är trygg i dig själv; har förmåga att anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du reflekterar kring och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.
 • Är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera.
 • Samarbetar för att nå gemensamma mål; du hjälper kollegor, tar egna initiativ och är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad röntgensjuksköterska med erfarenhet och/eller intresse av att arbeta med barn.
 • Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
 2. Personligt brev
 3. Yrkeslegitimation

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Urval sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4380
Kontakt
 • Carina Hedlund, 08-51771647
Facklig företrädare
 • Gunilla Kullström, Vårdförbundet, gunilla.kullström@regionstockholm.se
 • Linnea Engqvist, Vårdförbundet, linnea.engqvist@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb