Karolinska Universitetssjukhuset, Tema ARM, Akut

Är du specialistläkare i akutsjukvård? Då är det kanske dig vi söker till
akutmottagningen i Huddinge! Läs mer om vår enhet och anmäl ditt intresse här!

Vi erbjuder
Hos oss inom verksamhetsområde Medicinsk Enhet Akut har du möjlighet att arbeta i en förändringsdriven verksamhet där vi arbetar tillsammans för den akut sjuka patienten. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter Huddinge och Solna.

Vi trivs tillsammans och har en god stämning i kollegiet och vår arbetsplats präglas av vårt uppdrag som universitetssjukhus – vård, forskning och utbildning.

Om oss
ME akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin och är en stor enhet som inkluderar både akutmottagningen och slutenvården.

Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största då vi har ett stort, brett och oselekterat patientflöde och tar emot cirka 52 000 patientbesök per år.  Slutenvården i Huddinge har AVA, MAVA och MIMA.

Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde med omkring 10 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på intensivakuten. Sektionen internmedicin Solna består av 2 slutenvårdsavdelningar; AVA och IMA.

Om tjänsten
Vi söker specialistläkare i akutsjukvård. Du kommer ha din bas på Huddinge-siten men efter en tid kan även rotation planeras mellan Huddinge och Solna.  Vi arbetar i team tillsammans med övriga yrkeskategorier på alla våra enheter. Som specialistläkare i akutsjukvård kommer du i huvudsak att arbeta patientnära i tvärprofessionella team med huvudansvar för arbetet i teamet. 

Specialistläkaren i akutsjukvård stöttar och är klinisk handledare av ST-läkare i akutsjukvård samt övriga läkare och underläkare under utbildning på akutmottagningen men även övriga medarbetare och omvårdnadspersonal.

Hos oss ser vi gärna att våra specialistläkare är med och driver verksamhetsutvecklingen framåt. Ansvarsområden/projekt utses efter överenskommelse med chef. 

Egen forskning uppmuntras.

Vi söker
För att trivas hos oss bör du vara en person som tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare. Du är lugn och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Vidare är du en god lyssnare som kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Gott omdöme och korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga nyckelord.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med svenskt specialistbevis inom akutsjukvård

Meriterande:
- Disputation.
- Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor.
- Specialisttentamen i Akutsjukvård
- Verksamhetsutvecklande erfarenheter/uppdrag
- Tidigare utbildningsuppdrag, utbildningsintresserad
- Intermediärvårdsvana

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4248
Kontakt
  • Jens Edvardsson Källkvist, 08-58582117
  • Gaziza Shamsi, 08-58581046
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Inapoi la locuri de munca vacante